NB II

Homma legalább 5 hetet kihagy

A Kozármisleny elleni kupameccsen megsérült a Veszprém japán támadója, Homma Kazuo.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedd este tartotta idénynyitó szurkolói ankétját a Veszprém FC. A klubot Garai Péter tulajdonos, Horváth Győző klubigazgató, Vágó Attila vezetőedző, a játékosok közül Molnár Zoltán, Leitold Tamás, Homma Kazuo, Szabó Zsolt és Ihász Patrik képviselte – áll a klub honlapján.

Garai Péter kifejtette, a cél az első ötbe kerülés, hiszen ezzel biztosítani tudnák a további másodosztályú szereplés lehetőségét. Egyben bejelentette, hogy a klub átvette a veszprémi női labdarúgás működtetését is. Vágó Attila kijelentette, ha Lang Ádám és Thiago jelenleg is a csapat tagjai lennének, akkor bátran küzdhetne a bajnoki címért is a VFC.

– Thiagóban nagyot csalódtam, hiszen minden segítséget megkapott. Szombaton még kérdezte, hogy mikor lesz hétfőn edzés, de másnap már Cipruson volt a családjával együtt. A klub segített abban, hogy a családja is Magyarországra kerülhessen, ennek ellenére úgy érzem, hogy cserbenhagyott bennünket – magyarázta a vezetőedző.

Garai Péter elárulta, Thiago többször jelezte a távozási szándékát, de semmilyen megkeresés sem érkezett az ügyében.

– Engedély nélkül távozott Ciprusra, ahol egy másik brazil játékos bíztatta arra, hogy majd talál ott csapatot magának. Szerződésszegés miatt felbonthattuk volna a kontraktusát, de ez nem lett volna számunkra előnyös. Jelenleg is folynak a tárgyalások vele, most arra látunk esélyt, hogy esetleg kivásárolja magát a szerződéséből. Talán hamarosan végleg megoldódik ez az ügy – vélekedett a tulajdonos.

Az új játékosok közül Eugene Fomumbod mérkőzéshiánnyal érkezett Siófokról, ráadásul meg is sérült, az első két-három meccsen nem valószínű a pályára lépése. Homma Kazuo megsérült a kupamérkőzésen, így minimum 5 hetet ki kell hagynia.

– Szabó Zsolt szintén NB I-es múlttal rendelkezik, Hommával belső csatárpárost alkotnának. Szerintem ők ketten a legerősebbek együtt ezen a poszton az NB II-ben. Bár időközben kapott a miénknél jóval kedvezőbb ajánlatot, de tartotta a szavát és velünk maradt. Homma hozzáállását példaként állíthatom a többiek elé, gólokat várok tőle – szögezte le Vágó Attila.

A tréner elmondta még, hogy a 25 fős keretből tíz rendelkezik veszprémi kötődéssel, Garai Péter pedig hozzátette, hogy Veszprémben szerepel a legtöbb helyi kötődésű labdarúgó, és szinte egyedüliként a mezőnyben nem tisztán profi játékosokból áll a csapat.

Olvasói sztorik