NB II

Veszprém: rutinos játékosok távoznak

A 32 éves Finta Péter, illetve a 37 éves Pálfi Róbert elköszönt a Veszprém FC csapatától.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Búcsút intett az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Veszprém FC-nek Finta Péter és Pálfi Róbert. Mindketten hasonló okok miatt döntöttek a távozás mellett: az élvonalba jutott 1. Futsal Club Veszprémnél nemcsak meghatározó játékosok, hanem az utánpótlás-nevelésnél is szerepet vállalnak, és a család, a munka mellett már nem tudnak a nagypályás alakulatnál is megfelelő szinten teljesíteni – írja a Veszprém megyei Napló.

Finta Péter megfordult a Videotonban és a Haladásban is, nevelőegyesületéhez négy évvel ezelőtt tért vissza. A szélsőként és csatárként is bevethető futballistát akkor elsősorban a családalapítás és az új munkahely motiválta, ezért fogadta el az egykori csapattársak által irányított VFC ajánlatát. Békességben, barátságban vált el a klubtól, ahová a későbbiekben akár vissza is térhet, edzőként. Meghatározó tagja volt az NB II-ben bajnoki aranyérmet szerző teremlabdarúgó-csapatnak, s az egyesülettel most még szorosabbra fűzi a szálakat, ugyanis a nyártól utánpótlás-szakágvezetőként is tevékenykedik.

Korábban profi játékosként Pálfi Róbertnek is volt ideje napi két edzésre járni, a tréningek között pedig pihenni, azonban most a család és a munka élvezi az elsőbbséget. Ettől függetlenül nem végleg akasztotta szögre a futballcipőjét, hiszen az immár élvonalbeli teremlabdarúgó-csapatnak továbbra is egyik vezéregyénisége. Mindig is a kihívásokat kereste a sportban, és ezt most a futsalban találta meg. Mivel reményeik szerint nem csak átszállójegyet váltottak az NB I-be, ezért több edzés vár rájuk, mint eddig, ráadásul az egyik utánpótlásgárdánál edzőként tevékenykedik.

Öt évadot húzott le veszprémi színekben, közelítőleg tízéves légióskodás után tért vissza. A többi között megfordult az NB I-es Nagykanizsában és Siófokon, valamint az Ajkánál is emlékezetes éveket töltött. A veszprémi vezetőkkel mindent korrekten megbeszélt, és nyitva hagytak egy kaput, ami nem zárja ki a későbbi szerepvállalást sem.

A civil munka mellett a nagypályára már nem jutna ideje és energiája a rutinos duónak. Ha mégis, akkor alacsonyabb osztályban fociznak tovább, azzal a kikötéssel, hogy szeretnének a következő idényben is egy csapatban játszani. Akadtak már NB III-as és megyei első osztályú kérőik is, ám még sehová nem kötelezték el magukat: a Balatonfüred, a Balatonlelle, az Alsóörs és a Balatonalmádi invitálta a tapasztalt labdarúgókat.

Olvasói sztorik