NB II

Nagy zakó után nagy siker

A VFC kétarcú felkészülése: vasárnap 9-1-es vereség a Honvédnál, szerdán 2-1-es győzelem a Ferencváros otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első megállapítás: mindenki felkapja a fejét, ha az NB II egyik élcsapata nyolcgólos vereséget szenved az élvonal legutóbbi negyedikje ellen, még akkor is, ha csak felkészülési mérkőzésről van szó, hiszen ekkora különbség azért nincs a két osztály között.

Második megállapítás: mindenki felkapja a fejét, ha a Ferencváros hazai pályán kikap egy NB II-es csapattól, még akkor is, ha csak felkészülési mérkőzésről van szó.

Harmadik megállapítás: a dolognak az ad igazán pikantériát, ha eláruljuk, a fenti két példában említett NB II-es csapat egy és ugyanaz, méghozzá a Veszprém FC, amely vasárnap beleszaladt egy méretes zakóba Kispesten, majd néhány nap elteltével, szerdán javított az FTC otthonában. Hogy az összképet árnyaljuk, okvetlenül meg kell jegyeznünk a következőket: a Honvéd számára az a bizonyos edzőmeccs (9-1) jelentette a főpróbát az albániai Európa Liga-selejtezőt megelőzően, míg a ferencvárosiaknak az volt a legelső összecsapásuk a felkészülési sorozatban (1-2).

Az eredmények veszprémi szemszögből éles ellentétben állnak egymással, de vajon hogy nézett ki mindez a pályán? A 24 éves védekező középpályás, a győri Leitold Tamás három éves játszik a VFC-ben. A Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, első nekifutásra egyenesen pocsék volt a hátsó stabilitásuk, míg a második találkozón sokkal taktikusabban játszottak.

– Hogy lehet ilyen nagy különbség a két edzőmeccsük között?
– Amikor a Honvéd ellen játszottunk, a felkészülés első hétben tartottunk. Nem is edzett az egész csapat, és voltak próbajátékosok is – mesélte a Rangadó megkeresésére Leitold Tamás. – Nem volt még annyira együtt a csapatunk, ennek ellenére mezőnyjátékban szinte egyenrangú ellenfelei voltunk a kispestieknek az első félidőben, bár a szünetben már három-egyre vezettek. A második félidőben a stabilitás hátul pocsék volt, rossz felfogásban játszottunk, lesre állítással próbálkoztunk, és akárhányszor eljutottak a kapunkig, abból gólt kaptunk.

– A nagy verés ellenére sem zuhantak össze, sőt kisvártatva megverték az FTC-t!
– A Ferencváros ellen teljesen másképp alakult a helyzet, mint a Honvéd otthonában. Beálltunk védekezni, és kontrákból próbáltunk érvényesülni. Erős Fradit sikerült legyőznünk, a legjobb kezdőcsapatukkal álltak ki ellenünk. Nagyon nagy bravúr volt számunkra, hogy tudtuk hozni ezt a mérkőzést, de ez is csak egy edzőmeccs volt.

– Bali Péter távozott, Homma Kazuo érkezett, és egyéb változások is történtek a keretben. Erősödött, netán gyengült a csapat?
– Hommával és Szabó Zsolttal biztosan sokat erősödtünk, belsővédő poszton, meg jobb oldalon vagyunk még hiányosak. Ha jól tudom, a tárgyalások jelenleg is folynak, nem tudom, hogy sikerült megerősíteni ezeket a csapatrészeket. Bízom benne, hogy a tavaszi eredményességünket tudjuk folytatni. Vezetőedzőnk, Vágó Attila variál velünk, nekem alapból nem baloldali középpályás a posztom, csak ideiglenes megoldásként vagyok ott, de tavasszal Hevesi-Tóth Tamással és Predrag Bosnjakkal jól megoldottuk a feladatunkat a baloldalon. A taktikát jól összerakta a mester, ezért továbbra is ott számol velem.

– Hamarosan következik az utolsó kétcsoportos NB II-es idény…
– Nagy várakozással tekintünk a következő szezon elé. Nem tudjuk, milyen csapatokkal fogunk találkozni, mert mindenki próbál a lehetőségei szerint erősíteni. Nem tudjuk, hová fogunk odaérni, a minimális elvárás az öt közé kerülés, de én reménykedem egy dobogós helyezésben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik