NB I

Menekülnének a kiesőzónából

Hegedűs Dávid amondó, javulniuk kell támadásban, hogy feljebb kússzanak a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai pályán csak gólnélküli döntetlenre futotta a Kaposvárnak az újonc Eger ellen az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában, habár a második félidőt végig emberhátrányban játszottak a somogyiak… A Rákóczi védelmének egyik Jolly Jokere, Hegedűs Dávid a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, mivel közel kerültek a kiesőzónához, már minden meccs hatványozottan fontos számukra, akár már a Haladás elleni bajnokin is javítanának a rossz idegenbeli mérlegükön, de elsősorban gólszerzésben sokat kell még javulniuk.

– Hogyan értékeli az Eger elleni mérkőzést?
– Én egri születésű vagyok, úgyhogy nekem különösen fontos volt ez a találkozó, bár a csapatukból nem nagyon ismerek senkit személyesen – kezdte a Rangadó megkeresésére Hegedűs Dávid. – Igen fegyelmezetten futballoztak a hevesiek, kontrákra rendezkedtek be. A második félidőben Bojan Vrucina kiállítása miatt emberhátrányban futballoztunk, így sajnos kevesebb erőnk maradt a támadásépítésre. Jó lett volna nyerni, de nem sikerült gólt szereznünk.

– Fábián játékvezető több ítélete sem a Kaposvárnak kedvezett, sőt sokan megkérdőjelezték a döntések jogosságát. Mennyire befolyásolták ezek a mérkőzés végkimenetelét?
– A meccs közben sohasem foglalkozom a játékvezető ténykedésével, csak a játékra koncentrálok. Utólag pedig már kár foglalkozni vele, hiszen nem fogja megváltoztatni a döntéseit. Való igaz, miután megnéztem a meccset felvételről, észrevettem a lassításból kezezést az egri tizenhatoson belül, de most már nincs jelentősége. Ettől függetlenül is hoznunk kellett volna a mérkőzést.

– Több poszton is szerepelt már eddig a bajnokság során. Melyiken érzi magát a legotthonosabban?
– A tavalyi szezonban védekező középpályást játszottam, úgyhogy talán itt vagyok a legrutinosabb. A mostani idényben többször alakult úgy, hogy védőként kellett szerepelnem, hol középen, hol a jobb szélen. Igazából védekező szerepkörben tudok játszani több pozícióban is, próbálok mindenhol helytállni.

– A következő fordulóban a Haladáshoz utaznak. Mire számít Szombathelyen?
– Sajnos idegenben nem nagyon megy eddig a csapatnak, jó lenne megszakítanunk ezt a rossz sorozatot, inkább előbb, mint utóbb. A Haladás nagyon erős csapat, pláne otthon, de mivel közel kerültünk a kiesőzónához, muszáj minden meccsen jól szerepelnünk. Úgyhogy pontot, vagy pontokat szeretnénk elhozni Szombathelyről.

Olvasói sztorik