NB I

Labda helyett csak futócipő

Hegedűs Dávid látja a tapasztalatnak köszönhető változásokat régi-új edzőjén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alig kezdte el a felkészülést a következő idényre a Kaposvári Rákóczi FC kerete, az együttes máris elutazott Sopronba. A szó klasszikus értelmében vett edzőtáborozás helyett az erőnlét fejlesztésén és a csapatépítésen volt a hangsúly. Miután hazatértek a somogyiak, Hegedűs Dávid a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bár labdát nem láttak, a foglalkozás elérte célját. A 27 éves középpályás hozzátette, érezni lehet, hogy régi-új edzőjük, Prukner László tapasztaltabb lett az elmúlt két szezonban.

– Hogy sikerültek a soproni napok a felkészülés első hetében?
– A kőkemény futóedzések hasznosak voltak, labdát nem is vittünk, csak futócipőt kellett elcsomagolnunk – mesélte a Rangadó megkeresésére Hegedűs Dávid. – A csapatépítés szempontjából is jó volt ez a néhány nap, egyórás hajókiránduláson vettünk részt a Fertő-tavon, és a bobpályára is elmentünk. Nagyon jól szórakoztunk, és közelebb kerültünk egymáshoz, jobban megismertük egymást. Úgy érzem, ezzel Prukner László is elérte a célját.

– A közelmúltban azt mondta Prukner, hogy a ferencvárosi és a zalaegerszegi tapasztalatokkal jelentősen gazdagodott. Tényleg megváltozott?
– Igen, mindenképpen! Próbálja a tapasztalatai pozitív oldalát átadni. Tényleg rutinosabb lett. Ha ad egy feladatot, ahhoz mindig a saját példáját hozza fel, így hitelesebb. Szeretne bizonyítani a következő szezonban, ahogyan a csapat is.

– Illés János ügyvezető arról beszélt Sisa Tibor távozása után, hogy hasonló, pedagógusvénájú szakembert keresnek. Mennyiben hasonlít egymásra a két edző?
– Teljesen más a két szemember! Mindkettőnek megvannak a maga módszerei, de különbséget konkrétan nem szeretnék tenni köztük. Jó irányvonalat képviselnek, mindkettőtől tanultam újat, Prukner László az elmúlt héten is tudott újat mutatni. Sisával is elértük a célunkat, Prukner teljesen más, de már ő is bizonyított.

– Melyik posztokon kellene leginkább megerősíteni a csapatot?
– Előrejátékban kellene eredményesebbnek lennünk, tehát a támadószekcióban. A visszatérő Oláh Lóránt személyében egy tapasztalt játékossal erősödtünk, és Waltner Róbert is nálunk edz, remélem, sikerül megállapodni vele, mert mindenképpen előrelépés lenne, ha sikerülne megszerezni. A védekezésünkkel korábban nem volt gond, és a soproni napok tapasztalata alapján úgy érzem, az erővel sem lesz problémánk.

– Sikerült kipihenni az előző évad fáradalmait három hét alatt?
– Külföldön töltöttem ezt az időszakot a barátnőmmel. Feltöltődtem, újult erővel vágok neki az alapozásnak. Szeretnénk sikeresek lenni az új bajnokságban!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik