NB I

A Rákóczi a hibás?!

A pécsi klub álláspontja szerint a Kaposvár szegett szerződést a Grumics-ügyben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kizárta az átigazolásból a PMFC-t, amiért nem rendezte Miroszlav Grumics szerződtetése nyomán keletkezett tartozását a Kaposvár felé. A pécsiek álláspontja szerint azonban a somogyi klub a hibás, amiért nem tudták rendezni a kérdést.

A PMFC sajtóközleménye:

A fegyelmi bizottság keddi ülésén elmarasztalta a PMFC-Matias sportszervezetet, mivel – álláspontjuk szerint – nem teljesítettük Miroszlav Grumics átigazolási díjának második felét.

A teljes tényállás szerint a szerződésünk értelmében a vételár második felét nem csak készpénzben, hanem játékosok átigazolásban is teljesíthetjük a Kaposvár felé, amire mi több alkalommal tettünk – írásban is – kísérletet, ám ezekre a Kaposvár érdemben nem reagált.

Jogi álláspontunk szerint a feleket terhelő együttműködési kötelezettségét a Kaposvár nem teljesíti az ügyben, ezzel megszegte a köztünk fennálló szerződést.

Az MLSZ határozat kézhezvételét követően megvizsgáljuk, hogy polgári bíróságon keresztül jogi úton miként érvényesítsük álláspontunkat, amennyiben a másodfokú fegyelmi bizottság is fenntartja az elsőfokú határozat álláspontját.

Természetesen a soron következő, a téli átigazolási időszakig a PMFC a jogvitát megnyugtató módon rendezni fogja olyan módon, hogy az átigazolások kapcsán semmilyen hátrány nem érheti a klubot.

Olvasói sztorik