NB I

„Nem volt bennük tűz, spiritusz”

A Videoton 2-0-ra nyert a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
Videoton FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2400 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Videoton: M. Bozovics – Brachi, Caneira (Kaká, 20.), Vinicius, Szolnoki – Tóth I B., Renato Neto – Walter (Mitrovics, 80.), Kovács I., Oliveira (Haraszti, 38.) – N. Nikolics. Edző: Paulo Sousa
KTE: Borszéki – Koszó, Póti, Vaskó, Forró – Ramos, Farkas I B., Szavics – Litsingi, Salami (Burgos, 63.), Jorginho (Tarabai, 76.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: N. Nikolics (64.), Mitrovics (87.)
Kiállítva: Farkas I B. (59.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben a kissé körülményesen futballozó hazaiak támadásait sok szabálytalansággal próbálták megállítani a kecskemétiek, sikerrel. Nagyrészt a fehérváriak irányítottak, de a kapukra sokáig egyik fél sem volt veszélyes. Gólhelyzetek híján leginkább az borzolhatta a hazai szurkolók idegeit, hogy Paulo Sousa vezetőedzőnek Caneirát és Oliveirát is le kellett cserélnie sérülés miatt.

A folytatásban is keményen, helyenként durván játszott a Kecskemét, paprikás volt a hangulat a pályán, amit Farkas I Balázs második sárga lapja utáni kiállítása sem csillapított. Az emberelőnyt gyorsan kihasználta a Videoton, érkezett a már szinte menetrendszerű Nikolics-gól. Az utolsó szűk félórában már csak az volt a kérdés, javítja-e gólkülönbségét a Videoton, s erre Mitrovics adott igenlő választ. A fehérváriak megérdemelten nyertek a leginkább a játék tördelésére törekvő KTE-vel szemben. Ez volt az alföldi csapat első veresége Horváth Ferenc vezetőedző irányításával.

– A bázeli meccs után már mondtam, hogy a Videotonnak a magyar bajnokságra is oda kéne figyelnie, ha harcban akar lenni az éremért. Az első félidőben ebből semmit nem láttam, számomra ez hatalmas csalódás volt. A felállásról nem is beszélek, de maga a hozzáállás is – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori kiváló játékosa. – Motiválatlanok voltak, nem úgy álltak hozzá, hogy meg kell nyerni ezt a meccset! Nem volt bennük tűz, spiritusz. Mindig a támadópotenciálról beszélek, na, azt most nem láttam. Nem láttam, hogy azt sugallták volna: én vagyok a Videoton, anyagilag, erkölcsileg, és játéktudásban egyaránt, és ezt már az első perctől tudatosítom az ellenfélben! Ennek a tízedik, vagy a tizenötödik, vagy csak a harmincadik percben, de előbb-utóbb elő kell jönnie. Horváth Ferenccel egyetértek, aki elmondta, hogy az első félidőben tökéletesen partiban voltak a hazaiakkal, nem játszottak alárendelt szerepelt. A kapu közelébe nem ment a Videoton!

A második felvonásban folytatódott ugyanez, de szakértőnk szerint a kiállítás után már látszott, hogy a Kecskemét maximum döntetlent érhet el.

– Nikolics remek passzt kapott, és szép megoldással elgurította a kapus lába között a labdát, de utána ismét maradt hiányérzetem, mert jó értelemben nem aláztuk meg az ellenfelet – magyarázta Tiber László, a Videoton tehetségkutató-edzője. – Emberelőnyben voltunk, vezettünk, mégis visszaállunk, mondván, majd csak hibázik az ellenfél, meg egyébként is megvan a meccs. Verebes József mondta, hogy gólra gólt kell lőni, már a középkezdés után le kell támadni. Ezt a pressziót nem láttam a csapatban. A Kecskemét tördelni akarta a játékot, megakadályozni, hogy a Videoton kibontakozotton. A fehérváriak jó partnerek voltak ebben. Langyosan csordogált a meccs, de ez nem szórakoztató, a Videotontól hosszútávon ez kevés. Két góllal nyertek, de többet várok, és gondolom más is, nem csak én. Jó döntés volt Kovács István játéka, ő üde színfolt, a szertelensége mellett benne van meg a fiatalos szemtelenség, az a sebesség a középpályán, amivel ritmust tud váltani, amiről beszéltem. Kapjon több lehetőséget!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik