Hírek

Visszavágott a Basel a Videotonnak

A Videoton 1-0-ra kikapott Svájcban az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga, G-csoport, 4. forduló
FC Basel (svájci) – Videoton FC 1-0 (0-0)
Bázel, 13 ezer néző. Játékvezető: Aranovszkij (ukrán)
Basel: Sommer – P. Degen, Schär, Dragovics, Steinhöfer – D. Degen (Zoua, 92.), Diaz (F. Frei, 75.), Cabral, Stocker – A. Frei (Szalah, 66.), Streller. Edző: Murat Yakin
Videoton: M. Bozovics – Brachi, Caneira, Vinícius, Szolnoki – Gyurcsó (Walter, 83.), Oliveira, Sándor Gy. (Kovács I., 90.), Mitrovics, Renato Neto – Torghelle (N. Nikolics, 69.). Edző: Paulo Sousa
Gólszerző: Streller (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton szokásos taktikájával lépett pályára Bázelben, azaz átengedte a területet riválisának, amely így mezőnyfölényben futballozott, a magyar együttes pedig gyors ellentámadásokkal próbált veszélyeztetni. A svájciak állandó nyomás alatt tartották a székesfehérváriak kapuját, de tudományuk többnyire elfogyott a tizenhatos előterében, ugyanakkor néhány alkalommal így is a mezőny talán legjobbjának bizonyuló Bozovics kapus mentette meg bravúrjaival a Videotont a góltól.

A második félidőben még többet volt a labda a hazaiaknál, mégis kevesebb helyzet adódott előttük. A magyar bajnoki ezüstérmes sokszor percekig a félpályát sem tudta átlépni, de védekezése olyan szervezett volt, hogy a Basel nem is találta ellenszerét, mígnem aztán tíz perccel a meccs vége előtt góllá érett a svájciak fölénye. A hajrában a Videoton megpróbált egyenlíteni, de a házigazda a lefújásig biztosan őrizte előnyét.

A kapus Köteles Lászlót nélkülöző belga Genk közben a portugál Sporting Lisboa vendégeként az utolsó percben egyenlítve pontot mentett, így nyolc pontjával vezeti a csoportot a hatpontos Videoton előtt, amelynek előnye egy pontra csökkent a Basellel szemben. A székesfehérváriak a következő fordulóban, november 22-én a Genket fogadják.

További tudnivalók

Sporting Lisboa (portugál) – KRC Genk (belga) 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Van Wolfswinkel (64.), illetve Plet (90.)

Kiállítva: Schaars (59., Sporting)

A csoport állása: 1. Genk 8 pont, 2. Videoton 6 pont, 3. Basel 5 pont, 4. Sporting Lisboa 2 pont

Az 5. forduló programja (november 22.)

19 óra: Videoton FC – KRC Genk

19 óra: FC Basel – Sporting Lisboa

Olvasói sztorik