Hírek

Bázelben elérhető a döntetlen

Fehérvári matek: kilenc ponttal tovább lehet jutni a csoportból, tehát már csak egy meccset kell nyerni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sándor György, a Videoton FC középpályása szerint várhatóan nagy nyomás alá kerül majd a fehérvári gárda kapuja, de a döntetlen így is elérhető a labdarúgó Európa Liga csoportkörének csütörtök esti, bázeli mérkőzésén.

A játékos a klub honlapjának nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy két hete, hazai pályán sem náluk volt többet a labda, mégis nyertek 2-1-re, igaz, azt is megjegyezte: úgy érzi, a svájci együttes mezőnyfölénye ezúttal hatványozottabb lesz.

– Bízom abban, hogy a Bázel egy kicsit ki fog nyílni, de szerintem mindent egy lapra feltéve nem fog támadni, ennél azért sokkal jobb csapat – fogalmazott Sándor György. – Remélem, hogy a biztos védekezésből sikerül majd egy-egy ritmusváltással gyors akciókat vezetnünk. Kevés ilyen lehetőségünk lesz, de ezekből kellene legalább egyet értékesíteni, mert ha szereznénk egy gólt, akkor utána könnyebben tudnánk játszani a saját játékunkat.

A középpályás beszélt a Videoton továbbjutási esélyeiről is: szerinte az elmúlt évek tapasztalatai alapján kilenc ponttal tovább lehet jutni a csoportból, így a következő három összecsapáson három pontot kellene szerezniük.

Alakulhat azonban úgy is, hogy a fehérvári együttes már csütörtökön biztosítja helyét a legjobb 32 csapat között. Ehhez elsősorban győznie kellene Bázelben, miközben a kapus Köteles Lászlót is foglalkoztató Genk nyer, vagy döntetlent játszik a csoport utolsó helyén álló Sporting Lisboa vendégeként.

A G-csoportban mindkét összecsapás 21.05-kor kezdődik, Bázelben az ukrán Jevhen Aranovszkij vezeti majd a meccset. A csoportból az első két helyezett jut tovább.

Európa Liga, G-csoport, 4. forduló

FC Basel (svájci) – Videoton FC

Sporting Lisboa (portugál) – KRC Genk (belga)

A csoport állása: 1. Genk 7 pont, 2. Videoton 6 pont, 3. Basel 2 pont, 4. Sporting Lisboa 1 pont

Olvasói sztorik