Hírek

Halasztják a Videoton kupameccseit

A fehérváriak november helyett csak jövőre játszanának a Zalaegerszeggel a Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulójának vasárnapi sorsolása után a ZTE FC – Videoton párharcnak új időpontot kellett keresni, mert a fehérváriak nem érnek rá a novemberi játéknapokon. Az elképzelések szerint az oda-visszavágót február elején rendezik, mert mindkét csapat ezt kérte az MLSZ-től – írja a Zalai Hírlap.

A Videoton Európa Liga-szereplése akadályozza, hogy a versenynaptárban rögzített napokon találkozzanak a felek. A klubvezetők egyeztettek az ügyben, és azt találták ki: február 6. és 9. legyen a párharc két időpontja, ráadásul úgy, hogy a pályaválasztói jogot is felcserélik, azaz Székesfehérváron kezdenek, és Zalaegerszegen lesz a visszavágó.

Ismerve a hazai pályaviszonyokat, az első kérdés nem is lehetne más, mint az: miből gondolják, hogy február eleje alkalmasabb a találkozók lejátszására?

– Az ok elsősorban az, hogy a Videoton az idén már nem tud játszani a hazai kupában a nemzetközi kötelezettségei miatt – magyarázta Dézsi Attila, a ZTE FC ügyvezetője. – Annak nincs értelme, hogy például az egyik találkozót idén lejátsszuk, majd a másikat valamikor a tavasz elején. A február elejét pedig azért kértük, mert ha a csoportjából továbbjutna a Videoton, s erre már jó esélye van, akkor a hónap közepén már újra Európa Liga-találkozó vár rá. Egyelőre szögezzük le, még nem szentesítette elképzelésünket a szövetség, s várjuk a választ.

Preisinger Sándor vezetőedző is úgy véli, jobb, ha az idén már nem ‘erőltetik’ a kupamérkőzés lejátszását. A tréner leszögezte, a sportszerűség azt kívánja, hogy a Videoton nemzetközi programjához igazodjon a ZTE FC.

– Valóban nehéz ez a helyzet, ám nem sok értelme lenne december közepéig elhúzni a Magyar Kupa-mérkőzéseket. Az utolsó bajnoki találkozónkat például november 24-én játsszuk – magyarázta Preisinger.

Ami a zalaiakat illeti, a csapat készül a szombati, hazai rendezésű, Kozármisleny elleni, újabb fontos találkozóra. Simonfalvi Gábor sérülése a vártnál lassabban gyógyul, és Szalai Tamás fájós bokája is gondot okoz. Abban viszont bíznak, hogy szombaton mindketten csatasorba állhatnak majd.

Olvasói sztorik