NB II

Békéscsabai továbbjutás Sopronban

Tizenegyesek és kiállítások! Vérbeli kupameccsen, hosszabbítás után nyert a Békéscsaba.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés
SVSE-GYSEV-Goldschmidt – Békéscsabai Előre 1912 SE 1-2 (0-0)
Sopron, 250 néző. Játékvezető: Becséri
SVSE: Sásdi – Bognár Zs., Baranyai, Seper, Varga K. (Balázs R., a szünetben) – Varga G., Pintér A., Deme, Gaál – Szabó L. (Gyánó, 69.), Fazakas G. (Pados, 106.). Edző: Bücs Zsolt
Békéscsaba: Scekic – Huszár G., Lengyel D., Makra, Juhász Gy. – Balázs J. (Mészáros L., 89.), Varga N., Pozsár (Horváth T., 113.), Obot – Randelovics, Majoros (Leucuta, 58.). Edző: Dajka László
Gólszerzők: Deme (92.), illetve Balázs J. (63.), Pozsár (99.)
Kiállítva: Obot (91.), Huszár (110.)
Szögletarány: 13-6
Szabálytalanságok: 28-31

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Békéscsabai Előre hosszabbítás után 2-1-re nyert az SVSE-GYSEV-Goldschmidt otthonában a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A továbbjutásról ez az egy meccs döntött.

Ezt a találkozót egy héttel ezelőtt játszották volna, de a hóesés miatt a soproni pálya alkalmatlanná vált a játékra, ezért elhalasztották.

Változatos iramú, a másodosztály élmezőnyének megfelelő színvonalú volt az első félidő. A meccs első tíz percében a Békéscsabának volt két lehetősége, majd fokozatosan átvette a játék irányítását a Sopron, de gólt egyik csapat sem szerzett. A második felvonás elején az SVSE kezdte sokkal jobban a játékot, a hazaiak beszorították ellenfelüket, és sorra rúgták a szögleteket, de gólt ezúttal sem sikerült szerezniük. Az első kósza vendég-ellentámadás végén, a 63. percben jöhetett egy oldalszabadrúgás, amelyre Balázs József érkezett, és a kapufa segítségével a hálóba bólintott. Ettől megzavarodott a Sopron, és a 68. percben következhetett egy jogos tizenegyes a Békéscsaba javára, ám Pozsár Gábor büntetőjét Sásdi Bálint kiütötte! Ezek után az SVSE támadott, de az Előre eredményesen védekezett, egészen a 92. percig. Akkor Obot szabálytalansága után piros lap, és soproni tizenegyes következett, amelyet Deme Imre a kapu közepébe lőtt (1-1).

A hosszabbítás elején Gyánó Szabolcs hagyott ki egy ziccert, majd az egyetlen békéscsabai ellentámadás góllal végződött: a 99. percben Pozsár 18 méterről, szabadrúgásból a hálóba tekerte a labdát. A ráadás második felvonásának elején Huszár Gergőt is kiállították. Ezek után az SVSE teljesen beszorította a vendégeket, de a Lengyel Dániel által irányított védelem remekül állta a sarat. Balázs Richárd kétszer, Pintér Attila egyszer került kecsegtető helyzetbe, de kimaradtak ezek a lehetőségek, így egy vérbeli kupameccsen a Békéscsaba jutott tovább, és ahogy az előző idényben az MK-ban, és a mostani szezonban a bajnokságban, úgy a jelenlegi kupasorozatban is összecsaphat a Vasassal.

A mérkőzést a helyszínen megtekintő hat békéscsabai szurkoló tehát nem hiába utazta át az egész országot!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik