NB II

Nem látta a minimumot

Bücs Zsolt nem akarja felmenteni a játékosait a felelősség alól.

Kapcsolódó cikkek

Töretlen a vezetés bizalma
A Sopron szombaton egy közvetlen rivális, a Veszprém otthonában javíthat eddigi felemás eredménysorán.
– A célok változatlanok, az SVSE szeretne jövőre is a másodosztályban szerepelni – idézi a Kisalföld című napilap Csiszár Ákost, az SC Sopron elnökét. – Természetesen nem jött jól a két vereség, de továbbra is tart a bizalom az edző és a játékosok iránt. Bízom a jó eredményben, s abban, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét, s ez meglátszik majd a pályán, bajnoki mérkőzésen is. Akár már most hétvégén, Veszprémben.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több mint egy hónapja nyert utoljára bajnoki meccset az NB II Nyugati-csoportjában szereplő SVSE-GYSEV-Goldschmidt. A soproniak azóta három alkalommal is 3-0-s vereséget szenvedtek, illetve volt egy döntetlenjük. A gyenge szereplés Soós Imre vezetőedző állásába került, utódja a segítője, Bücs Zsolt lett. A legmagasabb edzői végzettséggel rendelkező, 49 éves szakember 2007-től három évig volt a Debrecen másodedzője, azt megelőzően pedig a Ferencvárosi TC utánpótlását koordinálta szakmai vezetőként.

Labdarúgóként több mint kétszáz élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára a Nyíregyháza, a Debrecen, a Győr, a Vasas, a Volán és a Pécs színeiben, illetve megfordult Szingapúrban és Németországban is. Kétszeres magyar válogatott. A soproni együttest a Szigetszentmiklós otthonában megbízottként, hazai környezetben, a Zalaegerszeg ellen pedig már vezetőedzőként irányította, de a siker egyelőre várat magára. Bücs Zsolt a Rangadó.hu érdeklődésére kifejtette, a játékrendszer és az edzésmetodika helyett a személyi változásokat tartja fontosnak, mert nem látta azt a minimumot, amit egy sportolónak csinálnia kell, ez pedig az akarás.

– Éppen a szombati, Veszprém elleni mérkőzésre való videós felkészülés kellős közepén zavartam…
– Ami anyagot tudtunk, megszereztük róluk, meglátjuk, mennyire lesz hasznos – kezdte Bücs Zsolt. – Sokat dolgoztunk, több taktikai edzés és több pontrúgás-gyakorlás szerepel a programban, de sok mindenben nem változtattunk, az edzések metodikája megmaradt. A játékrendszer is maradt, majd télen megpróbálunk gyakorolni még egy-két változatot. Inkább személyi változások lesznek, de erről még nem szeretnék beszélni. Biztosan más kezdő lesz, mert akik az elmúlt két meccsen lehetőséget kaptak, nem éltek vele.

– Mi döntött a Zalaegerszeg javára? Az, hogy a meccs fordulópontjait jobban használta ki?
– A ZTE többet birtokolta a labdát és megérdemelten nyert. Null-nullnál volt egy nagy helyzetünk, amikor Gyánó Szabolcs beletette a lábát egy lövésbe, illetve volt egy tizenegyes is, amit nem adtak meg nekünk. De nem szeretném ezekre fogni, hiszen nem akarom felmenteni a játékosaimat a felelősség alól. Nem láttam azt a minimumot, amit egy sportolónak csinálnia kell, ez pedig az akarás. Van olyan ember is, akit kizártam a keretből, de egyelőre nem szeretném megnevezni, ez majd hétfőn lesz publikus. Van még valami, ami a szurkolókat nyilván nem érdekli, számomra viszont megfejthetetlen és nagyon bánt. Egész héten jól dogoznak a játékosok, de a meccsen mintha tizenegy idegen lenne a pályán. A munkában hiszek, és a munkának meg kell, hogy legyen a gyümölcse.

– Mostantól minden meccs élet-halál kérdés, vagy ennyire nem szabad görcsölni?
– Görcsölni nem kellene, de nagy ponthátrányba sem szeretnénk kerülni. Olyan meccsek mentek el, amelyeknek nem lett volna szabad. A harmadik helyezett Ajkának húsz pontja van, nekünk tizenegy. A hárompontos rendszerben ez nem behozhatatlan, de nem szabad még jobban leszakadnunk.

Olvasói sztorik