NB II

Tanulópénz volt az eltiltás

Szent és sérthetetlen a játékvezető, ezért Soós Imre hiába érvelt, nem enyhítették a büntetését.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Rájár a rúd mostanság az NB II Nyugati-csoportjában szereplő SVSE-GYSEV-Goldschmidt csapatára. A soproniak a harmadik fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak a Csákvár ellen, de nem csak két pontot, hanem két edzőt is elvesztettek. Történt ugyanis, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága három-három bajnoki mérkőzéstől eltiltotta Soós Imre vezetőedzőt és Bücs Zsolt másodedzőt, ugyanis a jegyzőkönyvben leírtak szerint megsértették a játékvezetőt.

A két szakember írásban tárgyalás megtartását kérte az illetékes testületnél. Bíztak az ítélet enyhítésében, de csalódniuk kellett, ahogyan csalódniuk kellett a negyedik fordulóban is, amikor együttesük 1-0-s vereséget szenvedett a Kozármisleny otthonában. Soós Imre a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ha két napig játszanak a baranyaiak ellen, akkor sem rúgtak volna gólt, mert minden labdájuk kifelé jött.

– Mi történt a szövetség fegyelmi bizottsága előtt?
– Kedden volt a fegyelmi tárgyalás, ahol meghallgattak bennünket, de úgy döntöttek, hogy a játékvezető szent és sérthetetlen, így hiába a mi védekezésünk, helyben hagyták a tárgyalás nélkül hozott határozatot – mesélte a Rangadó megkeresésére Soós Imre. – Hangsúlyozom, egyikünk sem tett olyan kijelentést, ami miatt eltiltottak és meghurcoltak minket. Szomorú ez abból a szempontból, hogy többen is álltak a játékvezető körül, akik a mi igazunkat is alá tudnák támasztani. Ez is tanulópénz számunkra.

– Ennek ellenére nyilván látta a Kozármisleny elleni meccset…
– A lelátóról néztük a találkozót. Megvannak szabályok, hogy ilyenkor mit lehet, és mit nem. Nem lehet például az öltözőfolyosón tartózkodni öt perccel a meccs előtt, illetve harminc perccel a meccs után, és a mérkőzés közben tilos a kispaddal kommunikálni. Ezeket betartjuk, hiszen nem akarunk újabb büntetést. A lelátóról nem kiabáltam be a pályán lévő játékosoknak, mert egyébként sem vagyok kiabálós típus. Csak akkor szoktam megemelni a hangomat, ha valaki olyat csinál, ami nálam is kiveri a biztosítékot.

– Miért nem sikerült pontot szerezni?
– Ugyanolyan mérkőzés volt, mint a Baja elleni. Idegenben, nem a legideálisabb körülmények között játszottunk, de megvoltak a helyzeteink. Három-négy alkalommal is a gólvonalról mentett az ellenfél, rögtön a találkozó elején, a nyolcadik percben kihagytunk egy büntetőt, majd rúgtunk három kapufát. Az ellenfél egyszer rúgott kapura, de abból gólt szerzett egy olyan szabadrúgásból, amely után a labda irányt változtatott a sorfalon, és az ellenkező irányba mozduló kapus mellett bepattogott a hálóba. Ha két napig játszottuk volna ezt a meccset, akkor sem rúgunk gólt, mert egyszerűen minden kifelé jött.

– Egyszerűen nem volt szerencséjük, vagy érdemes ilyenkor egyéb okokat, indokokat, magyarázatokat keresni?
– A mi támadósorunktól mindenképpen elvárható, hogy helyzetbe kerüljön, és elvárható az is, hogy kihasználjanak ennyi ziccerhelyzetet, mert nekünk nem csak helyzetecskéink voltak. Nem sikerült, ez betudható a rossz talajnak is, hiszen például a büntetőt is egy gödörből kellett elvégezni. Már a meccs előtt, amikor kisétáltam a pályára, láttam, hogy ez nem lesz egyszerű. Meg is adta az élet a lehetőséget, ki is maradt szépen. Persze, az ellenfélnek is ugyanazon a pályán kellett játszania, tehát ez nem menti fel a csapatomat, de ez a hazaiak végjátékukon is meglátszott. Természetesen eljutottak ők is a kapunkig, és alakítottak ki helyzeteket, de ezek csak amolyan helyzetecskék voltak.

– Három meccs, négy pont. Vasárnap mindenképpen javítaniuk kellene…
– Szerintem az élvonalbeli klubok második csapatai döntően befolyásolják majd a bajnoki cím és a kiesés sorsát is, hiszen egyáltalán nem mindegy, mikor, ki ellen, milyen erős összeállításban lépnek pályára. Nekünk most olyan szempontból nincs szerencsénk a Haladás II ellen, hogy bár Ligakupa-meccset rendeznek, de a válogatott miatt szünet van az NB I-ben. A szombathelyiek bizonyára fiatal csapattal jönnek, játszottunk velük edzőmeccset, ismerjük őket. Sokat elárul róluk, hogy még veretlenek. Nehéz mérkőzésre számítok, de rutinos játékosaimnak ezt a győzelmet mindenképpen be kell húzniuk!

Olvasói sztorik