NB II

A gólszerzés a tudománya

Gyánó Szabolcs csak úgy tud hasznára lenni csapatának, ha minél többször eredményes.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén nyáron Pécsről igazolt az NB II Nyugati-csoportjában szereplő SVSE-GYSEV-Goldschmidt együtteséhez Gyánó Szabolcs. A jelenleg hatodik Sopronban eddig háromszor volt eredményes a korábban Portugáliát is megjárt 32 éves támadó. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, továbbra is reálisnak tartja az első öt hely valamelyikének megszerzését, bár néhány elveszített pontot nagyon sajnál.

– Milyen volt a Gyirmót elleni három-nullra elveszített mérkőzés?
– Amikor én pályára léptem, a hatvannyolcadik percben már gyakorlatilag semmi esélyünk nem volt a pontszerzésre sem, nemhogy a győzelemre. Biztosan más lett volna a találkozó, ha az elején Seper Ákost nem állítják ki tőlünk, mert két jól felkészült csapat találkozott egymással, de rányomta a bélyegét az összecsapásra, hogy mintegy nyolcvan percig emberhátrányban kellett futballoznunk.

– A bajnokság előtt nyilatkozta, hogy az első öt helyet szeretnék megszerezni. Ez továbbra is reális cél lehet?
– Abszolút. Sopronban tényleg minden adott most a jó szerepléshez. Sajnos volt néhány meccsünk, mint például a Csákvár elleni döntetlen, vagy egy-két idegenbeli találkozó, ahol ha jobban koncentrálunk, akkor több pontunk lenne most. De a célunk változatlan.

– Egyénileg mennyire elégedett az eddigi szezonjával?
– Saját magamat csapnám be, ha teljesen elégedett lennék. Az én célom az, hogy minél több gólt rúgjak, ezért szerződtettek, ezzel tudom segíteni a csapatot, nem azzal, ha fel-le futkározok, vagy sokszor szerelek. Volt egy sérülésem is, ami miatt három fordulót ki kellett hagynom, most már kezd ideálissá válni az erőnlétem.

– Szombaton az ötödik helyezett Ajkát fogadják.
– Nagyon stabil csapat az Ajka, főleg idén, hiszen nyáron jelentősen erősödött. Azonban hazai pályán nem is lehet más célunk, mint a győzelem bezsebelése.

Olvasói sztorik