Hírek

Gyánó Szabolccsal erősített a Kozármisleny

A rutinos befejező csatár meglepődött azon, hogy Kozármislenybe került!

Kapcsolódó cikkek

A 32 éves Gyánó Szabolcs a Pécsi MFC-től fél évre kölcsönbe igazolt lakhelye, a baranyai kisváros együtteshez. Korábban a Vasast és a Zalaegerszeget is erősítette, idegenlégiósként pedig megfordult Portugáliában, illetve kerettag volt a magyar válogatottban.

Az előző idényben a Pécs NB II-es bajnokcsapatának házi gólkirálya volt: 22 bajnokin 18 találatig jutott, csupán egy gólon múlt a gólkirályi címe a másodosztályban. Az idei évben bár sérülések hátráltatták a munkájában (húzódás, bordatörés) 13 alkalommal pályára lépett az NB I-ben, és két gólt szerzett.

A PMFC házi góllövőlistáját vezető Bajzát Péter gyakorlatilag kirobbanthatatlan a kezdőből. A nigériai csatár, Okoronkwo leigazolása és bérezése nyilván nem két fillér, tehát játszania kell, bár eddig még semmi különöset nem mutatott. A szlovákiai Harsányi Zoltánt pedig Mészáros Ferenc vezetőedző akarta a csapathoz szerződtetni, ennek fényében meglepő lenne, ha csak a kispadon kapna helyet. Így tehát nem meglepő, hogy Gyánó Szabolcs létszámfelettivé vált, hiszen tavasszal Magyar Kupa-, és Ligakupa-meccsek sem várnak a baranyaiakra, szimplán a bajnokságra pedig tényleg túl sok ennyi támadó. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a közelmúltbeli felkészülési mérkőzéseken mutatott forma alapján biztosan nem neki kellett volna Kozármislenybe kerülnie, ugyanis lődözte a gólokat…

– Mennyire volt előkészítve ez a váltás?
– Ha egy szóval akarok válaszolni, akkor azt mondom: semennyire – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Gyánó Szabolcs. – Olyannyira nem volt előkészített, hogy egy kicsit még én is meglepődtem. Furcsállom ezt az egészet, és tudnék is mit mondani rá, de nem szeretnék… Szeretek annyira focizni, hogy oda megyek, ahol számítanak rám, és úgy érzik, tudok nekik segíteni.

– Hogyan alakult az elmúlt fél szezonja?
– Nyáron, az utolsó NB II-es meccsen megsérültem. Egy hét szünetünk volt, én két hetet kihagytam, majd rásérültem, tehát kimaradt szinte az egész nyári felkészülés. Az első bajnokin nem is voltam a keretben, a harmadik-negyedik fordulóban szálltam be újra. Játszottam néhány mérkőzést, de ezek nem úgy sikerültek számomra, ahogy szerettem volna. Kikerültem a kezdőből, amit teljesen jogosnak éreztem. Utána csináltam a dolgomat a legjobb tudásom szerint, de nem kerültem vissza.

– Immár kozármislenyi fejjel kell gondolkodnia…
– Nagyon jól érzetem magam a hétfői edzésen, amely az első volt számomra. A szakmai stábot jól ismerem, és ők is engem. Az a cél, hogy a csapat minél több pontot szerezzen a tavaszi idényben. Rengeteg fiatal játékos van a csapatban, nekik szeretnék segíteni. Ne mondja rám senki, hogy csak idejött focizgatni! Az a célom, hogy tudjak segíteni, és olyan teljesítményt nyújtsak, amely alapján visszakerülök Pécsre, és ismét számítsanak rám, mint korábban.

„A tizenhatoson belül korlátlan úr”

Érthetően örül Gyánó Szabolcs érkezésének Márton Gábor, a Kozármisleny edzője, hiszen nem csak mennyiségileg bővült együttese amúgy igencsak szűkös kerete, hanem egy tapasztalt góllövő érkezett!
– A mi helyzetünkben mindenképpen nagyszerű hír Gyánó Szabolcs érkezése – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Márton Gábor, a Kozármisleny edzője. – Eléggé nyögvenyelősen áll össze a keret, illetve még mindig nem állt össze egészen, pedig két hét múlva bajnoki meccsünk lesz. Régóta szó van arról, hogy Pécsről kapunk valakit, és benne volt a kalapban ő is. Ismerem, tudom milyen ember, milyen játékos. Biztos vagyok benne, hogy nálunk érvényesülni fog az ő gólérzékenysége. Mindenképpen szükségünk volt egy olyan típusú játékosra, aki a tizenhatoson belül korlátlan úr, ha ki van szolgálva. Ez illeszkedik a mi csapatunk stílusához. Mivel a hétvégén eldőlt, hogy Fodor Ferenc mégsem megy Siófokra, a védelmünk rendben van. Egy rutinos belső középpályás hiányzik, ezen a poszton kényszermegoldásokat kell alkalmaznunk, mert a 17 éves Nagy Erik, aki ott játszott, több mit egy hete sérült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik