Hírek

Kérem vigyázzanak, a bulik záródnak!

A BKV Előre új játékosa, Eszlátyi István nem tart attól, hogy bulistaként könyvelik el.

Kapcsolódó cikkek

Bár idén február végén még csak 21 éves lesz, már komoly előélete van Eszlátyi Istvánnak. A helyi újság, és a PMFC honlapja is megírta, hogy tavaly márciusban sportszerűtlenül viselkedett, ugyanis „hajnalig dorbézolt egy szórakozóhelyen”, pedig másnap az U19-es együttesben kellett pályára lépnie. A játékos ugyan szerepelt is az utánpótláscsapatban, azonban teljesítménye felejthető volt. Sportszerűtlen magatartása miatt Mészáros Ferenc vezetőedző kitette a keretből a fiatal játékost, aki a továbbiakban az U19-es együttessel edzett, majd kölcsönadták az NB II-es Kozármislenynek.

Igen ám, de a baranyai megyeszékhely után a közelmúltban a kisvárosból is távoznia kellett. A szintén másodosztályú BKV Előre együtteséhez került, és a történet folytatódhatna úgy is, hogy ellébecol a közlekedésiek színeiben is néhány hónapig, de legalább jól szórakozik, hiszen mint köztudott, Budapest nem csak Magyarország fővárosa, de bulifővárosa is egyben. Igen ám, de úgy tűnik, a sztorinak nem ez lesz a vége, ugyanis Eszlátyi István egyetlen közös edzést követően duplázott a Budapest Honvéd elleni, szerdai edzőmérkőzésen! Lehet, hogy a zűrös év után, régi-új edzője irányítása alatt visszatalál a helyes útra, és jól teljesítményének köszönhetően visszatérhet az NB I-be?!

A Rangadó.hu érdeklődésére Eszlátyi elmondta, hogy a PMFC és a BKV Előre vezetői már megegyeztek a féléves kölcsönadás részleteiben, neki azonban még tárgyalnia kell a fővárosi klub illetékeseivel, de bízik benne, hogy minden rendben lesz, és hamarosan hivatalosan is a közlekedésiek játékosának mondhatja magát.

– Duplázni a Honvéd ellen, bizonyára nagy büszkeség!
– Nyilván adott egy minimális önbizalmat, de a helyén kell kezelni a dolgokat, elsősorban a csapat a fontos. Kedden jöttem ide, egy edzésen vettem részt a meccs előtt. Nagyon örültem a góloknak, hiszen nem úgy alakult az előző évem, ahogy szerettem volna. A célom az, hogy ezt az esztendőt sokkal jobban zárjam – mondta a Rangadó megkeresésre Eszlátyi István.

– Témánál vagyunk! „Hajnalig dorbézolt egy szórakozóhelyen…”
– Az egy félrelépés volt. Nem voltam rendben fejben, de abból az esetből is csak tanulni lehetett. Nem vagyok büszke rá, és most azon vagyok, hogy kijavítsam. Ha odafigyelek, meg tudom mutatni, hogy nekem nem csak a buli és a szórakozás a fontos. Aki ismer, tudja, nem ilyen vagyok, de voltak problémáim… Van egy másik dolog, amiből meg akarok élni, és annak szentelem az időmet. Azért szeretnék itt maradni a BKV-nál, hogy megmutassam, én nem másodosztályú játékos vagyok. Nem úgy szeretném zárni ezt az időszakot, hogy na, ez is eltelt, itt is elvoltam valahogy…

– Milyen a kapcsolata a pécsi klubbal?
– A viszonyunk változatlan. Megmondták, hogy a semmiért nem fognak fizetni, ezért éljek a lehetőséggel, ne szúrjam el, mint az előző félévet. Nyárig maradnék, mert meg szeretném mutatni, hogy lehet számítani az NB I-ben. Kozármislenyben próbáltam összeszedni magam, elfeledni a pécsi múltat. Márton Gábor mondta, hogy ne legyek türelmetlen, de úgy tűnik, mégis az voltam, mert nem úgy alakult az az időszak, ahogy reméltem.

– Új edzője Szapor Gábor, akivel korábban a korosztályos válogatottnál már dolgoztak együtt.
– Nagyon jó viszonyban vagyunk, ezzel nem lesz gond. A válogatottban védőként szerepeltetett, a Honvéd elleni, szerdai edzőmeccsen baloldali támadó középpályás voltam. Gyors vagyok, technikailag képzett, úgyhogy ez a poszt fekszik nekem leginkább.

Olvasói sztorik