NB II

Új csapat épül Kozármislenyben

Egyelőre nincs új futballistája az NB II-es Kozármisleny csapatának, de az első edzésen kilenc próbajátékos volt.

Alapemberek távoztak a másodosztályú Kozármislenyből, így új csapatot kell építeni. Petrók Viktor és Tóth Zoltán a Pécsi MFC-be ment, Gőcze Gergő kapus kölcsönben volt az együttesnél, a Haladás visszarendelte, Koplárovics Béla pedig Ausztriában folytatja. Mindannyian meghatározó játékosai voltak a csapatnak, a pótlásuk nem egyszerű. Főleg úgy, hogy még nincs új focistájuk, bár az első edzésen húszan vettek részt – írja a bama.hu.

Közöttük voltak régiek és újak, utóbbiak közül többeket a klub hívott meg, míg mások önként jelentkeztek és kínálták magukat. Kilencen vettek részt a próbajátékon, alacsonyabb osztályokból is többen érkeztek, magyarok és külföldiek egyaránt.

Az egyik, a szerb Vukan Nikolics utoljára Nagyatádon játszott.

– Ismerem őt még Barcsról, legutóbb Nagyatádon két idényben negyven gólt rúgott. Persze, fizikailag meg kell még erősödnie, de hasznunkra válna, emiatt szorgalmazom a leigazolását – így mutatta be a csatárt Márton Gábor, a Kozármisleny vezetőedzője, aki továbbra is irányítja a gárdát.

Horváth Péter és Kordé Zoltán is a Barcsot képviselte a Kozármisleny első edzésén., de Kordé azóta már Ausztriába szerződött. Strublics József kapus a Kaposvölgyéből ott volt a nyitótréningen, viszont nem vetkőzött le, csak tárgyalt. A héten még újabb labdarúgók várhatók tesztelésre, a PMFC három focistája, Godslove, Eszlátyi István és Ato közül utóbbi kettő már edzett is Kozármislenyben.

Az elmúlt szezont a Nyugati-csoport nyolcadik helyén záró gárdának egyelőre csak egy kapusa van, Helesfay Donát, mellé keresnek még egyet, többekkel tárgyalásban vannak.

– Csak azért nem kell valaki nekünk, mert itt volt nálunk próbajátékon – mondta Márton Gábor. – Emberi és szakmai okoknak kell mellette szólnia. Még képlékeny minden, ám az biztos, hogy csak húzóemberek mentek el, például a teljes baloldal. Ismét új csapatot kell formálni, remélem, sikerül. Az építkezésnek vannak buktatói, de télen is féltettek bennünket, miután meghatározó labdarúgók távoztak a keretből, mégis jól sikerült a tavasz.

De vajon ilyen körülmények között hányadik hely a cél a bajnokságban?

– Említhetném, hogy a középmezőny, inkább azonban úgy fogalmazom meg, hogy minden meccset szeretnénk megnyerni, ezzel pedig mindig feljebb és feljebb kapaszkodni a tabellán – zárta szavait a tréner.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik