NB II

ZTE-tripla, soproni asszisztálással

A Zalaegerszeg 3-0-ra győzött Sopronban az NB II Nyugati-csoportjának tízedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 10. forduló
SVSC-GYSEV-Goldschmidt – Zalaegerszegi TE FC 0-3 (0-0)
Sopron, 1000 néző. Játékvezető: Bognár T.
Sopron: Sásdi – Fazakas G., Bognár Zs., Seper, Pintér A. – Fazekas N. (Horváth P., 72.), Varga G., Deme (Horváth A., a szünetben), Gaál – Farkas J. (Szabó L., 60.), Gyánó. Edző: Bücs Zsolt
ZTE: Jahics – Simonfalvi, Kovács Gergő, Szalai, Frizoni – Máté I P., Grbics (Bajics, 89.), Juhász D., Kocsis A. – Jasarevics (Hajdú N., 68.), D. Pavicsevics (Nánási, 81.). Edző: Preisinger Sándor
Gólszerzők: D. Pavicsevics (70.), Hajdú N. (84.), Grbics (88.)
Kiállítva: Kovács Gergő (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A listavezető Puskás Akadémia FC elleni, hazai vereség (0-3) jelentős változásokat eredményezett a Zalaegerszeg kezdőcsapatában, hiszen Kocsárdi Gergely, Budovinszky Krisztián és Hajdú Norbert is kispadozott. Tóth II Péter sérült, a felcsútiak ellen a bokáját fájlaló Simonfalvi azonban ott volt a pályán.

A ZTE mezőnyfölénye jellemezte az első perceket, de a vendégek támadásai és a soproniak kontrái sem rejtettek magukban számottevő veszélyt. A játék képe sajnos a folytatásban sem változott, a zalaiak birtokolták többet a labdát, de a hazaiak is próbálkoztak, ám mindkét oldalon sok hiba csúszott a kivitelezésbe. A 38. percben Denisz Grbics vállalkozott lövésre 25 méterről, de a remekül helyezett, erős löketet Sásdi Bálint kapus vetődve kiütötte.

A második félidőben is a látogatók léptek fel támadólag, a 49. percben Darko Pavicsevics nyolc méterről, óriási helyzetből fölé lőtt. A hatvanadik percben Máté I Péter veszélyeztetett, a 66. percben pedig a másik oldalon Gyánó Szabolcs lőtt fölé. A hetvenedik percben kezdődött a meccs lényegi része: Pavicsevics jobbról lőtt, egy soproni lábról szögletre pattant a labda. A sarokrúgás után Frizoni ívelt át a hosszú oldalra, Pavicsevics pedig két méterről a hálóba fejelt (0-1).

A 79. percben Kovács Gergő megkapta második sárga lapját is, tehát kiállította őt a bíró. Nem sokkal később a zalaiak helyett a soproniak döntötték el a meccset, a zalaiak javára! Frizoni felívelése nem jutott el Hajdú Norberthez, mert Varga Gábor mellkassal hazapasszolta. Igen ám, de Sásdi kimozdult, a labda pedig a háló felé pattogott! A kapus az utolsó pillanatban vissza tudott vetődni, és a gólvonalról kiütötte a játékszert, de addigra Hajdú odaért, és Varga lába között kapura lőtt. Sásdi megint hárított, de ezúttal a gólvonal mögött ért bele a labdába, a játékvezető ezért – teljesen jogosan – gólt ítélt (0-2).

És hol volt még a vége az elképesztő hajrának? Rögtön a középkezdés után tizenegyeshez jutott az SVSE, ez az ítélet is helyes volt, ám a rendkívül rutinos Gyánó Szabolcs büntetőjét Szafet Jahics kapus bravúrral kivédte! A 88. percben Grbics gyönyörű szabadrúgása vágódott védhetetlenül a soproni hálóba (0-3).

Végig mezőnyfölényben játszottak a vendégek, a házigazdának viszont hatvan percig számottevő kapura lövése sem volt. Ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert a ZTE, a soproniak viszont az elmúlt négy meccs alatt immár harmadszor kapnak ki 3-0-ra…

NB II, 10. forduló

Nyugati-csoport

SVSE-GYSEV-Goldschmidt – Zalaegerszegi TE FC 0-3 (0-0)

Győri ETO FC – Szombathelyi Haladás II 1-2 (0-1)

Szombaton játsszák

14.30: MVM Paks II – Duna FC Tatabánya

14.30: Kozármisleny SE – Gyirmót FC Győr

14.30: Aqvital-Publo Csákvári TK – FC Ajka

14.30: Bajai LSE-Kalo-Méh – Szigetszentmiklósi TK-Erima

14.30: Puskás Akadémia FC – Veszprém FC

Vasárnap játsszák

14.30: BKV Előre SC – Kaposvári Rákóczi FC

Keleti-csoport

Szombaton játsszák

14.30: Kazincbarcikai BSC FC – Újpest FC B

14.30: Békéscsabai Előre 1912 SE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

14.30: Szolnoki MÁV FC – DVSC-DEAC

14.30: Ferencvárosi TC II – Dunakanyar-Vác

14.30: Restart-Ceglédi VSE – Putnok VSE

15.30: Vasas SC – Szeged 2011

18.00: Nyíregyháza Spartacus – Orosháza FC

Vasárnap játsszák

14.30: Mezőkövesd Zsóry SE – Budapest Honvéd-MFA

Olvasói sztorik