NB II

„A lényeg, hogy nyerjünk”

Vlaszák Géza számára mindegy, hogy ki védi a ZTE kapuját, a legfontosabb, hogy nyerjen a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalbeli Videoton csapatát fogadta az NB II Nyugati-csoportjában szereplő ZTE FC a Ligakupa harmadik fordulójában. A fiatal játékosokkal felálló székesfehérváriak meglepően simán, 2-0-ra legyőzték a zalaiakat. A Zalaegerszeg hálóját ezúttal Vlaszák Géza védte, aki a közelmúltbeli bajnoki találkozókon rendre kiszorult a ZTE kapujából. A 39 esztendős, rutinos hálóőr a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a szerdai összecsapásról.

– Igazából a mi csapatunk is inkább a fiatalokat szerepeltette – kezdte Vlaszák Géza. – Nem mondhatom azonban, hogy érdemtelenül nyert a Videoton. Talán kevés lehetőséget alakítottunk ki, illetve még azt a kevés helyzetet, ami adódott, azt sem sikerült berúgnunk. Az ellenfél viszont könyörtelenül élt a lehetőségeivel. Nagyon sok tehetséges fiatal játszott az ellenfelünknél, de mi is főleg azokkal a játékosokkal álltunk fel, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokság során.

– Összességében hogyan látja a Zalaegerszeg eddigi szereplését?
– A bajnokságban most jön el az a szakasz, hogyha a hétvégi, illetve a soron következő pár meccsünket megnyerjük, akkor odakerülhetünk az élbolyba. Az elején nem úgy sikerült a rajt, ahogy szerettük volna. Döntetlenek, vereségek jöttek sorban, nem nagyon tudtunk nyerni. Reményeink szerint most jön az a periódus, ami visszateheti a ZTE-t az elsők közé, és akkor nyugodtabb lesz a légkör.

– Rutinos kapusnak számít, de mégsem mindig az ön nevével kezdődik a ZTE összeállítása…
– Igen, az utóbbi két meccsen nem én álltam a kapuba, előtte viszont én védtem. Igazából ez az edző dolga, ezzel nem is kívánok foglalkozni. A lényeg, hogy a csapat nyerjen, mindenki számára most ez a legfontosabb.

– Milyen helyezéssel lenne elégedett a szezon végén?
– Az őszi szezon végén jó lenne az első ötben végezni, a tavaszt pedig majd meglátjuk. Jelenleg az első öt a cél, a szezon elején is ez volt a minimális célkitűzésünk.

– A következő két találkozójuk ugyancsak fehérvári csapatok ellen lesz. Előbb a listavezető Puskás Akadémiát fogadják a bajnokságban, majd kedden a Videotonnal mérkőznek a Ligakupában. Mit vár a két mérkőzéstől?
– A Puskás Akadémia elleni hazai meccs sokkal fontosabb, mint a keddi Ligakupa-összecsapás. Nagyon jó lenne megnyerni a szombati bajnokit, erre is készül a csapat. Biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen képzett, tehetséges fiatalok alkotják az ellenfél csapatát. Itthon, Egerszegen azért jobban játszunk, mint idegenben, ezért győzelmet várok. A Ligakupában pedig azok a fiatalok, akiknek szerdán nem sikerült jól a játék, valószínűleg újra bizonyíthatnak, és próbálhatnak javítani.

Olvasói sztorik