NB II

Tervek és valóság

Deme Imre szerint az edzésen gyakoroltakat nem mindig sikerült megvalósítani a meccseken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyelőre nem úgy megy az SVSE-GYSEV-Goldschmidt csapatának ebben a szezonban, ahogy eltervezték. A soproniak tizenegy forduló után csak a 12. helyen állnak az NB II Nyugati-csoportjában, nemrég edzőváltás is történt, hiszen Soós Imrét a korábbi pályaedző, Bücs Zsolt váltotta a vezetőedzői poszton. Habár legutóbb Veszprémben már reményteljesebb produkciót nyújtottak, ez is csak a 2-2-es döntetlenhez volt elegendő, ráadásul a hajrában szerzett találat kellett a pontmentéshez. Ezt a hatalmas bombagólt Deme Imre szerezte, aki nyáron Tatabányáról tette át székhelyét Sopronba. A korábban az FTC-ben is megfordult középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a kulcsjátékosoktól jobb teljesítményre van szükség a jövőben ahhoz, hogy elérjék céljaikat.

– Igazságos döntetlen született Veszprémben?
– Nem érdemeltünk volna vereséget – kezdte a beszélgetést Deme Imre. – A gólokat is kontrából történő labdavesztés után kaptuk, de úgy gondolom, mi domináltunk a találkozó nagy részében. Örülök, hogy a végén sikerül jól eltalálnom a labdát. Az eredménnyel nem, de a mutatott játékkal elégedettek lehetünk.

– Hogy érzi, az edzőváltás milyen hatással volt a csapatra?
– Bücs Zsolt eddig is a pályaedzőnk volt, így új arcot nem kellett megismernünk. Az edzések hasonlóak, talán nála hangsúlyosabbak a taktikai elemek, mint a volt trénernél, Soós Imrénél. Azt nem tudom megmondani, hogy szükség volt-e a váltásra, ezt a döntést hozták a vezetők, nekünk, játékosoknak nem szabad ezzel foglalkoznunk.

– Korábban többen is nyilatkozták a csapatból, hogy az első öt hely megszerzése a cél a bajnokságban. Mi kell ahhoz, hogy ez a tabellán is realizálódjon?
– Való igaz, hogy most kissé le vagyunk szakadva, hiszen jelenleg csak a tizenkettedik helyen szerénykedünk. Úgy gondolom, hogy néhány játékosnak, köztük nekem is javulnia kell ahhoz, hogy jobbak legyünk. A legnagyobb probléma az, hogy az edzésen eltervezett dolgokat sokszor nem tudtuk megvalósítani a pályán a mérkőzéseken.

– A beszélgetésünk idején éppen pályán lennének, ha nem halasztották volna el a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-találkozójukat. Mennyire készültek a találkozóra?
– Hétfőn estefelé jött a hír, hogy az időjárási körülmények miatt egy héttel eltolják ezt a meccset. Addig készültünk becsülettel, úgy voltunk vele, hogy játszani fogunk. Ennek ellenére nem zavarja meg a csapatot az időpont módosítás, csak most a Kaposvár kettő elleni bajnokira készülünk.

– Korábban a Ferencvárosban is megfordult, tavaly pedig még Tatabányán játszott. Jó döntésnek bizonyultak a klubváltások?
– A Fradinál három évet töltöttem, de az utolsó szezonban sajnos már kevés lehetőséget kaptam, így tovább kellett lépnem. Tatabányán is lehúztam három idényt, és úgy éreztem, hogy szükségem van a környezetváltozásra. Sopronban jók a körülmények, habár az eredmények eddig még nem úgy alakulnak, ahogy elterveztük, de jó döntést hoztam, hogy ide igazoltam.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik