Hírek

Nincsenek tisztában a következményekkel

Tiber László szerint maximálisan felnőtt a feladathoz a Bázelben vereséget szenvedő Videoton.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton FC csütörtök este 1-0-ra kikapott az FC Basel otthonában az Európa Liga G-csoportjának negyedik fordulójában. A székesfehérvári együttes továbbra is a négycsapatos csoport második helyén áll, és van esélye a továbbjutásra. A Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László elmondta, a Videoton védői önfeláldozók voltak, és a nyolcvanadik percig egy-egy hiba kivételével remekül megoldották a feladatukat…

– Maximálisan felnőtt a feladathoz a Videoton. Várható volt, hogy Sousa nem tér el jelentősen attól a taktikától, ami korábban már bevált – elemezte a látottakat a Videoton és a Siófok korábbi kiváló játékosa. – A négy-öt-egyes felállásban Torghelle Sándor kapott lehetőséget elöl, hiszen ő jobban tud birkózni, mint Nikolics, és a védőjátéka is hatékonyabb a rögzített helyzetek ellen. A védőjátékot nyolcvan percig kiválóan megszervezték, és Bozsovics is a helyén volt, bravúrosan védett. Sajnos úgy nem lehet kivédekezni egy mérkőzést, hogy az ellenfélnek ne legyen egyetlen helyzete sem, pláne otthon. A svájciak helyzeteket dolgoztak ki, de eleinte nem rúgták be azokat, mert a fehérvári védők önfeláldozók voltak, és egy-egy hiba kivételével remekül megoldották a feladatukat.

Aztán következett a nyolcvanadik perc, Renato Neto nem tudta szerelni Salah-t, aki kiugratta Strellert, a csatár a tizenhatos vonalán lefordult Viníciusról, majd 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

– Néhányan nincsenek tisztában a tetteik következményeivel. Eladják a labdát, nem lépnek oda megfelelően, mert azt gondolják, hogy messze van még a kaputól, majd a többiek kisegítenek. Ha Renato Neto határozottabban odalép, nincs ez a lehetőség – magyarázta Tiber László. – Hiányérzetem van, mert az előrejáték meddő volt, szinte nem is adódott lehetősége a vendégcsapatnak. Felemésztette az energiánkat a védekezés, nem jutott erő a támadófutballra, úgy pedig nehéz idegenből pontot elhozni, hogy nem rúgunk gólt. Ettől függetlenül emelt fővel jöhetett le a csapat, mert nem játszott alárendelt szerepet, és megmaradt a reális esély a továbbjutásra. A Kecskemét elleni, vasárnapi bajnoki mérkőzésen a kupameccsekkel ellentétben támadófutballt, jó játékot és hazai győzelmet várok. Ott kell folytatni, ahol a Kaposvár ellen abbahagyták. Végre idegenben is mertek futballozni, letámadták az ellenfelet, már a saját térfelén. A Videotonnak nyomást kell gyakorolnia minden magyar csapatra ellen.

Olvasói sztorik