NB I

Egy rúgás, két műtét, három hónap

Az egyik győri játékos 4-0-nál, a 89. percben súlyos sérülést okozott Bori Gábornak.

Kapcsolódó cikkek

Tomiszlav Szivics pécsi előzetese
– A baj soha nem jár egyedül. Nagyon sok sérült játékosunk van, és Éger László sem léphet pályára, mivel begyűjtötte az ötödik sárgáját – mondta a klub honlapján az MVM Paks vezetőedzője a péntek esti, pécsi meccs előtt. – Nehéz feladat előtt állunk. A legutóbbi mérkőzésen közel álltunk a győzelemhez, de megint nem sikerült megszereznünk a három pontot. Csak egy kicsi hiányzott a győzelemhez. Lehetünk most akármilyen állapotban, mégis megpróbáljuk ezt a kicsit hozzátenni, és igyekszünk sikert aratni Pécsen. A keddi vereségünk Győrben, a Magyar Kupában, nem befolyásolja a pénteki meccset, mivel más összeállításban léptünk pályára, mint a bajnoki mérkőzéseken. Lehetőséget kaptak azok is, akik eddig kevesebbet játszottak, és volt pozitív teljesítmény is. Persze a négy-null egy kicsit sok, nem is tartom igazságosnak, de ezt már el is felejtettük.
A paksi sérültlista: Kiss Tamás, Zsók József, Lázok János, Sifter Tamás, Sipeki István, Bori Gábor

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hetven percen keresztül emberhátrányban futballozó MVM Paks kedden délután 4-0-ra kikapott a Győri ETO otthonában, a Magyar Kupa negyedik fordulójának első mérkőzésén. A továbbjutás tehát elúszott, de talán ennél is nagyobb veszteség Bori Gábor sérülése. A 28 éves középpályás a 61. percben csereként állt be, de a 89. percben, Nicorec kíméletlen becsúszása után el kellett hagynia a pályát. Illés Zoltán menedzsertől megtudtuk, hogy a játékos térdében a porc és a szalag is megsérült.

A Rangadó.hu érdeklődésére Bori Gábor megerősítette a súlyos sérülés tényét, és elárulta, két műtét is vár rá a történtek miatt.

– Rögtön érezte, hogy nagy a baj?
– Igen, ahogy földet értem, éreztem, hogy valami nem jó… Nem szoktam lenn maradni a pályán holmi apró-cseprő sérüléseknél. Aki látta, tudja, milyen belépő volt. Nem tudom, mennyire volt sportszerű, de vannak kétségeim – mesélte Bori Gábor. – Egyébként el tudtam volna kerülni, ha nem megyek oda, de nem vagyok az a típus, aki igyekszik elkerülni a párharcokat. Szerdán voltam orvosnál, aki az MRI-vizsgálat után már mondta is, hogy a sérülésem oldalszalag-plasztikát és porcműtét is igényel. Ha minden igaz, pénteken, Székesfehérváron már el is végzik az operációt.

– Korábban volt már hasonlóan súlyos sérülése?
– A bokámból letört egy csontdarab, az volt a legsúlyosabb. Huszonnyolc évesen nem jött jókor ez a sérülés, de az ilyesmi sosem jön jókor. Bízom benne, hogy mihamarabb felépülök. Az orvos szerint két és fél, három hónap múlva elméletileg ismét a csapattal készülhetek.

– Akkor talán lehet mondani, hogy némileg szerencsés időpontban történt a baj…
– Abból a szempontból nyilván igen, hogy nem a szezon elején sérültem meg, de ez nem egy olyan ütközés volt, ami mindig benne van a játékban, hanem egy kemény belemenés. Szerencsés vagyok az időpont szempontjából, egyébként nem. Szerdán nagyon sokat agyaltam, gondolkodtam, és ma már máshogy állok a dologhoz, már csak arra koncentrálok, hogy minél hamarabb elkezdjem a gyógytornát. Persze, figyelni kell, nehogy egyből nekiugorjak, de itt vannak a szakemberek, akik majd felügyelik ezt a folyamatot.

– Az elmúlt néhány hónap során milyen tapasztalatokat gyűjtött a paksi klubról és a csapatról?
– Az átigazolási időszak utolsó napján kerültem Paksra, ahol profizmus, jó körülmények és jó csapat várt. Az eredmények sajnos nem úgy jöttek, ahogy vártuk, de mindig kis dolgokon múlt a siker. Bízom benne, hogy tavasszal ki tudjuk ezeket javítani. Sűrű a mezőny, egy-két győzelemmel máris ott lehetünk az első felében. Az adódó lehetőségekkel eddig nem tudtunk élni, de remélem, a végén ott leszünk az első hatba, ahová ez a csapat való. Szivics mester új szerepkörben, belső középpályásként számít rám. Jól indult és jól is ment a játék, úgy érzem, a kecskeméti meccsünket leszámítva jól játszottam, segítettem a csapatnak.

Olvasói sztorik