NB I

A Haladás kiütötte a Zalaegerszeget

Helyenként ötletes, összességében jó játékkal nyert a szombathelyiek 4–1-re nyertek a nagy rivális ellen.
Zalaegerszegi próbajátékosok
A ZTE-ben az újpesti Tajthy Tamás mellett egy fehérorosz próbajátékos, a 26 éves támadó középpályás, Tiskievich is pályára lépett. Mindketten jó benyomást keltettek, de Preisinger Sándor vezetőedző elmondta, ügyükben még nincs döntés.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pénteki, Admira Wacker elleni hófúvásos meccs után ezúttal szélcsend, napsütés, és mínusz négy fok fogadta az akadémiai műfűre kilátogatókat Szombathelyen. A jól előkészített pályán alig több mint három percnek kellett eltelnie, hogy vezetést szerezzen a Zalaegerszeg. Az egykori Haladás-játékos, a szlovákiai Marián Sluka a bal oldalról, 21 méterről végzett el szabadrúgást, és a labda olyan szerencsétlenül pattant meg Mursits Roland előtt, hogy a kapus csak belekapni tudott (0-1). Mindez mégsem zavarta meg a hazai csapatot. Czafit és Kalász is helyzetbe került, majd jött az egyenlítés. Egy kiválóan megkomponált támadás végén Kalász Milán mintaszerű beadására érkezett Andorka Péter, és Vlaszák Géza kapus mozgásával ellentétes irányban kifejelte a hosszú sarkot (1-1). Ezek után is inkább a Haladás előtt adódtak lehetőségek, a Zete feltolt védelme mögé próbálták bejátszani a labdát, de az így kialakult helyzeteket nem sikerült értékesíteniük.

A fordulás után Szakály Attila és Kulcsár Kornél érkezett a szombathelyiekhez, ami újabb lendületet jelentett. Előbb a Kalász Milán elleni szabálytalanságért megítélt tizenegyest értékesítette Iszlai Bence, majd nem sokkal ezután ismét sikerült zavart kelteniük a Zalaegerszeg védelmében a hazaiaknak. A hátul passzolgatóktól Gyurján Bence elvette a labdát, majd középre passzolt, Kulcsár Kornél pedig a hálóba lőtt. Néhány perc múlva – kölcsönkenyér visszajár alapon – Kulcsár ugratta ki forintos labdával Gyurjánt, akin hiába taszajtott nagyot egy hátrafutó egerszegi védő, a hazaiak gyors szélsője ballal úgy tudott belekanalazni a labdába, hogy az a hálóba jusson (4-1).

Felkészülési mérkőzés

Szombathelyi Haladás – Zalaegerszegi TE FC 4-1 (1-1)

Szombathely, műfű, 100 néző. Játékvezető: Papp

Haladás: Mursits – Búrány, Jagodics M., Devecseri Sz., Farkas – Simon, Iszlai, Kalász, Németh M., Czafit, – Andorka. Csere: Gőcze, Szakály, Devecseri M., Gyurján, Kulcsár, Kajtár. Edző: Artner Tamás

ZTE FC: Vlaszák – Simonfalvi, Nánási, Kovács, Hajdú N., Sluka, Tajthy, Tiskevich, Frizoni, Babati, D. Pavicsevics. Csere: Jahics, Kocsárdi, Pál, Máté, Grbics, Szegleti, Balogh, Bíró, Babos B. Edző: Preisinger Sándor

Gólszerzők: Andorka, Iszlai (tizenegyesből), Kulcsár K., Gyurján, illetve Sluka

Olvasói sztorik