NB I

„Ez nekünk is egy meglepetés!”

A százötvenedik bajnoki mérkőzését góllal ünneplő Kanta József szerint várakozáson felül szerepelnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amióta újra 16 csapat szerepel a magyar élvonalban, egyetlen újonccsapat sem teljesített annyira jól a 15 őszi fordulóban, mint az MTK idén. Százötvenedik bajnoki mérkőzését játszotta Debrecenben a csapatkapitány, Kanta József. A 28 éves középpályás jubileuma a legjobban sikerült, hiszen csapata 2-0-ra nyert a címvédő ellen, ő maga pedig góllal vette ki a részét a sikerből. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy remek taktikát dolgoztak ki a mérkőzésre, így joggal hozták el a három pontot a cívisvárosból.

– Kívülről úgy tűnt, hogy taktikailag nőttek fölé a Debrecennek. Ez lehetett a siker kulcsa?
– Igen, úgy gondolom, hogy Garami Józsi bácsi remek taktikát dolgozott ki – mesélte Kanta József. – Ezt a héten gyakoroltuk is, a pályán pedig sikerült megvalósítanunk. Egységesek voltunk, úgyhogy megérdemeltük a győzelmet.

– Ön pedig góllal jubilált, hiszen ez volt a százötvenedik bajnoki mérkőzése.
– Tudatában voltam, hogy ez lesz a jubileumi mérkőzés. Néhány hete utánanéztem a statisztikában, és akkor láttam, hogy Debrecenben ünnepelhetek. Nagyon örülök neki, hogy ez egy rangadón történt, gólt is rúgtam, de ami a legfontosabb, hogy győzelmet ünnepelhettünk.

– Gondolta volna szezon előtt, hogy újonc csapatként második helyen fognak állni a bajnokság félidejében?
– Hogy őszinte legyek, ez nekünk is egy meglepetés. A játékerőt tekintve egy masszív középmezőnybeli szereplést tekintettünk reálisnak a klubon belül is. Az biztos, hogy rajtunk nincs akkora nyomás, mint mondjuk a Győrön, a Debrecenen, vagy a Videotonon. Hiszen az MTK-tól azért senki nem várja el, hogy bajnok legyen. A helyezésünk azonban magáért beszél, ellenünk is jobban felszívják majd magukat az ellenfelek, ránk is jobban fognak majd készülni.

– Garami József vezetőedző neve szinte összeforrt az MTK-val. Hogy látja, az örökifjú szakember még sok éven át irányíthatja az egyesületet?
– Józsi bácsi pozitív értelemben véve a futball megszállottja, ő ennek a sportágnak él. Ugyanolyan ambiciózusán végzi ma is a munkáját, mint fiatalabb korában. Valamilyen szinten a saját döntése lesz, hogy meddig fog dolgozni. Akkora tekintély a klubon belül, hogy ezt nyugodtan megengedheti magának.

Olvasói sztorik