NB I

Gedeon, a liba lett az MTK kabalája

Szombaton, a Ferencváros elleni örökrangadón bemutatkozik az MTK új kabalafigurája, Gedeon, a liba.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gedeon bemelegített a szombati örökrangadóra, és megismerkedett a csapat játékosaival. A libát Stern Péter, a Baráti Kör elnöke, és Lőwy András elnökségi tag kísérte be a stadionba, ahol azonnal labdába is rúgott, és csatlakozott hozzá Hegedüs Lajos és Rafa Wolfe is. Gedeon a szombaton 14 órakor kezdődő Ferencváros elleni összecsapáson mutatkozik be a szurkolóknak, akik az MTK kabalaállatává választották – áll az MTK honlapján.

– Az MTK Facebook-oldalán indítottunk egy szavazást arról, hogy melyik állat legyen klubunk kabalája – mondta a Gedeont bemutató sajtótájékoztatón Stern Péter, a Baráti Kör elnöke. – Hatalmas fölénnyel győzött a liba, és úgy éreztük, hogy a legméltóbb bemutatkozási lehetőség a szombati örökrangadó lenne. Meghívtuk az FTC kabalaállatát, a zöld sast is a mérkőzésre, reméljük, elfogadja az invitálást, és közösen szurkolhatják végig a mérkőzést.

Gedeon egy barátságos, boldog figura, akivel az MTK szurkolóinak szerettek volna kedveskedni, és ezzel az eszközzel is minél több gyereket a stadionba vonzani – hangsúlyozta Lőwy András elnökségi tag.

– A nagy európai bajnokságokban minden csapatnak van kabalafigurája, jó lenne, ha erre Magyarországon is hangsúlyt helyeznénk. Ennek érdekében meg fogom kérdezni az MLSZ illetékeseit, hogy segítsék a klubokat ebben, akár anyagilag, akár egyéb módon. Ez a kezdeményezés segíthet abban, hogy a futball ismét arról szóljon, ami a valódi lényege, a sportszerű küzdelemről, és ne a gyűlölködésről. Reméljük, hogy szombaton Gedeon is segít ebben, és egy szép futballünnep lesz az MTK–FTC örökrangadó, persze remélhetőleg a mi győzelmünkkel – tette hozzá Lőwy.

Olvasói sztorik