NB I

Ellentmondást nem tűrően!

A listavezető Győri ETO 3-1-re nyert az MTK otthonában az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
MTK – Győri ETO FC 1-3 (0-2)
Hidegkuti Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Solymosi
MTK: Hegedüs L. – Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Ladányi (Könyves, a szünetben), Zsidai, Kanta J., Vadnai (Nikházi, 76.), Csiki (Balajti, 66.) – Tischler. Edző: Garami József
Győr: Sztevanovics – Tokody, Lipták, Takács Á., Völgyi – Trajkovics (Nicorec, 71.), Kamber, Pátkai – Varga R., Strestík (Dudás, 83.), Koltai (Andrics, 76.). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Balajti (75.), illetve Varga R. (30.), Trajkovics (39.), Völgyi (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A jó iramú mérkőzésen a Győr lépett fel támadólag. A harmincadik percben Pátkai Máté megharcolt a labdáért, Strestik kapta a passzt, aki pontosan adott középre, a labda elgurult a kapu előtt, majd a hosszú oldalon érkező Varga Roland a kapuba pofozta (0-1). Két perccel később a kapuját elhagyó Hegedűs Lajos nem értette meg magát a védőjével, ennek következtében Trajkovics kis híján kettőre növelte a vendégelőnyt. A 37. percben Varga Roland megpróbálta átemelni a kint álló Hegedűst, de nem találta el a kaput. A kapott gól előtt és után is meglehetősen bizonytalan kapus is benne volt a második győri találatban, amely a 39. percben született. Pátkai gyönyörű labdát adott Vargának, aki a tizenhatoson belül, a baloldalról belelőtte Hegedűsbe, a kipattanót azonban az érkező Trajkovics bekotorta (0-2).

A második félidő elején majdnem szépített az MTK: egy szöglet után Tischler Patrik érkezett a középre ívelt labdára, és hat méterről kevéssel a kapu fölé lőtt. Az 52. percben Könyves Norbert 25 méteres lövése okozott riadalmat vendégoldalon, de a labda végül néhány centivel elkerülte a kaput. A folytatásban Pátkai Máté lőhetett teljesen tisztán a tizenhatos előterében, szemben a kapuval, de nagyot védett az MTK kapusa. Az 56. percben Lipták Zoltán fejelt gólt, azonban előtte ütközött Hegedüssel, a játékvezető pedig emiatt érvénytelenítette a találatot, hibásan! Ennek ellenére nem maradt el a kisalföldiek harmadik gólja: a 66. percben egy szöglet után kifejelt labdát Völgyi Dániel a tizenhatos vonalán lekészített magának, és elemi erővel kilőtte a rövid felső sarkot (0-3).

A 72. percben megszületett a győriek második meg nem adott gólja: Varga Roland szabadrúgását Strestik a hálóba fejelte, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette. Tévesen. Két perccel később Tischler Patrik megnyert egy párharcot a tizenhatoson belül, majd kipasszolta a labdát a vonalon álló Balajti Ádámnak, aki – mintha a grundon lenne – dekázott kettőt, majd a hálóba bombázott (1-3).

Az MTK ebben az idényben először kapott ki hazai pályán, míg a Győr immár 13 bajnoki találkozó óta veretlen.

– Azt kaptam, amit vártam, mert a mérkőzés előtt magamban már lejátszottam a meccset, és elosztottam az erőket – mesélte a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, a Ferencváros, a Zalaegerszeg, a Kispest-Honvéd és a Siófok egykori edzője. – Nálam a Győr támadójátéka erősebb, mint az MTK védekező-játéka, és ez tökéletesen igazolódott is. Úgy érzékeltem, hogy jó meccs volt, amelyen az ETO középpályás- és előrejátéka egyértelműen dominált. A hazaiaknak voltak felvillanásai, de folyamatosan nem tudtak jól játszani, mert a középpályán nagy fölényben voltak a vendégek. Ebben látom a siker okát.

Az RTK-Vasló vezetőedzője szerint egyénileg Kamber és Varga Roland mindenképpen kiemelhető, összességében pedig teljesen megérdemelt győri siker született, hiszen fölé kerekedtek a hazai csapatnak.

– A Lipták Zoltán, Takács Ákos belső kettős nagyon jól dolgozik, illetve Völgyi és Tokody beállítása támadó szellemben történt – szögezte le Vass László. – Kíváncsi voltam, az ETO megismétli-e a Fradi elleni idegenbeli játékát, de nem. Nem volt jellemző, hogy visszaálltak, ha sansz volt, azonnal visszatámadtak. Nagyon tetszett játékuk. Kanta József nem nagyon tudott kibontakozni, ettől a fővárosiak játéka döcögőssé vált. Ezúttal a frissítések sem jöttek be, mert minőségi fölényben volt a látogató.

Olvasói sztorik