NB I

Az AS Roma helyett az MTK-ba ment

Elég nagy galibát okozott az 1995-ös korosztály egyik legtehetségesebb csatára, Varga Szabolcs.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK honlapján bejelentették, hogy fiatal tehetséges csatárral bővült a csapat kerete, miután a klub szerződtette az 1995-ös korosztály egyik legtehetségesebb csatárát, Varga Szabolcsot, aki 2015-ig szóló szerződést írt alá.

A támadó a Videotonnál nevelkedett, majd a Vasas akadémiáját erősítette. 2012 őszén bemutatkozott az U19-válogatottban is, ahol már a második mérkőzésén gólt szerzett. Nemrégiben az AS Roma vendége volt, most pedig az MTK-hoz szerződött.

A Vasas Kubala Labdarúgó Akadémia honlapján is külön cikk foglalkozik Varga klubváltásával, de ez az írás sokkal élesebb hangvételű…

A magyar labdarúgás felemelkedésének fontos pillére a nevelőegyesületek áldozatos munkája. A tehetségeket kinevelő és azokat gondozó nevelőegyesületek, akadémiák részéről minden esetben kulcsfontosságú, hogy a játékos megkapja a továbblépés lehetőségét.

Varga Szabolcs 2007-ben igazolt Angyalföldre. Tehetségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 17 évesen az U19-válogatottban is bemutatkozhatott. Azért, hogy Szabolcs profi labdarúgóvá válását minél inkább támogassák, a VKLA Tálent Programjának keretében ajánlottak számára hivatásos sportolói szerződést 2012 őszén, amit ügynökével nem fogadtak el. Mivel az akadémia fontos célja, hogy olyan tehetségeket képezzen, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, ezzel párhuzamosan, 2012 folyamán több alkalommal lehetővé tették, hogy külföldi egyesületeknél is bemutatkozhasson próbajátékon.

Elsőként a holland Heerenveen, majd az Ajax nézte meg a játékost. Mindkét klub esetében meghiúsult az igazolás, és sajnos Varga az Ajax-próbajáték első napján megsérült. A játékos rehabilitálásának teljes költségét vállalta a VKLA. Sérülése miatt az időközben bejelentkező AS Románál történő próbajátékra csak 2012 novemberében kerülhetett sor. A következő hónapban már az átigazolás pontos feltételeiről történtek egyeztetések. Minden feltételt biztosítottak Varga Szabolcs olaszországi átigazolásához, mivel december végére a klubbal, és ugyan nehezen, de a játékos ügynökével is sikerült megegyezniük. Mindezekkel szemben tegnap bejelentették, hogy az MTK-hoz igazolt, három évre, hivatásos sportolói szerződéssel…

Az angyalföldiek álláspontja szerint komoly kár érte ezáltal Varga Szabolcs nevelőegyesületeit, a Videotont és a Vasast, mind erkölcsi, mind anyagi értelemben, és értetlenül állnak a kialakult helyzet előtt.

Olvasói sztorik