Hírek

Ifjú labdarúgók karitatív karácsonya

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gyermekotthonokat és intézményeket kerestek fel a Vasas Kubala Akadémia utánpótlás-csapatai karácsony előtt, hogy megismerkedjenek az ott tartózkodók életével, és maguk gyűjtötte apró ajándékokkal kedveskedjenek nekik.

Az akadémia vezetői azt szeretnék, ha az egész éves fegyelmezett testi nevelés mellett a gyerekek gondolkodása, látóköre és lelke is fejlődjön. Ezért lényegesnek tartják, hogy az ifjú futballisták már egész fiatal korban megtapasztalják és megértsék a társadalmi felelősségvállalás fontosságát – tájékoztatta Kovács Norbert ügyvezető igazgató az MTI-t.

A fiatal sportolók felkeresték a Pető Intézet, a fóti Károly István Gyermekközpontot, amelynek lakói meghívást kaptak a klub egyik tavaszi bajnoki mérkőzésére is. Ellátogattak a Madarász utcai gyermekkórházba, a Bethesda Gyermekkórházba, a Hűvösvölgyi Gyermekotthonba, valamint a Cseppkő Gyermekotthonba is. Az utóbbi látogatáshoz három hétig gyűjtötték a fiatalok az ajándéktárgyakat, labdákat, mezeket, ruhákat és játékokat. Az otthon nevelői megsúgták a vendégeknek, ha nem jöttek volna el hozzájuk, néhány gyerek ajándék nélkül marad idén karácsonykor.

A VKLA növendékei megértették a karácsony egyik lényeges üzenetét, az adakozás jelentőségét. Minden játékosnak örök élmény marad az a pillanat, amikor meglátják a beteg, a sérült vagy az árva társaik szemében a törődés őszinte örömét – olvasható az akadémia közleményében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik