NB I

„Egységes képzési rendszerről van szó”

A Sándor Károly Akadémia igazgatója, Tamási Zsolt szerint nincs titok, van viszont egy jól felépített rendszer.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tabella második helyén telelő MTK élvonalbeli csapatának remek szereplése kapcsán mostanság gyakran szóba kerül a fővárosi klub utánpótlásbázisát biztosító Sándor Károly Akadémia. A Rangadó.hu megkereste a Győri ETO és a Vasas korábbi vezetőedzőjét, az agárdi intézmény igazgatóját, egyben edzőjét, Tamási Zsoltot. A 47 éves szakember hangsúlyozta, akik az akadémiáról felkerülnek a fővárosba, jóval könnyebben illeszkednek be, hiszen volt akadémisták közé kerülnek.

– Hogyan foglalható össze a klub és az akadémia kapcsolatának lényege?
– Immár tíz éve működik a Sándor Károly Akadémia, az MTK klubfilozófiájára épülve, amelynek lényege, hogy saját nevelésű fiatalokat adjunk a felnőtt csapatnak – kezdte Tamási Zsolt. – A gyerekek képzése ugyanakkor nem fejeződik be az akadémián, hiszen az utolsó éves ifjúságiak Budapesten folytatják. A folyamat tehát a szoros szakmai együttműködésnek köszönhetően nem szakad meg, és eddig is szépen működött.

– A háttérből hogyan látja az MTK jelenlegi sikereinek titkát?
– Nem hiszem, hogy nekem kellene a titkokat megfejtenem, annál is inkább, mert nincs titok. Egy jól felépített rendszer van, ahol olyan munka folyik, amely ezeket a sikereket hozza. A Budapesten működő serdülőcsapatra, az Agárdon lévő ifjúsági csapatra, az NB III-as tartalékcsapatra és a felnőtt csapatra egyaránt gondolok. Egységes képzési rendszerről van szó, valamint arról, hogy akik az akadémiáról felkerülnek a fővárosba, jóval könnyebben illeszkednek be, hiszen volt akadémisták közé kerülnek. Garami József vezetőedző személye biztosíték a szakmai fejlődésre, és a fiatalok csapatba építésére.

– Mit kellett reagálnia a hazai színtéren úttörő Sándor Károly Akadémiának arra, hogy számos hasonló intézmény jelent meg és működik országszerte?
– Ha vetélytársaid vannak, az még jobb teljesítményre inspirál! Büszkék vagyunk arra, hogy ezek az intézmények a Sándor Károly Akadémia sikerein felbuzdulva jöttek létre, és számos klubnál ezért került előtérbe az utánpótlás-nevelés fontossága. Teljesen normális a szakmai kapcsolatunk, hiszen egy piacon dolgozunk, a pályán pedig vetélytársak vagyunk. A konkurencia megjelenésével a stílusunk és a filozófiánk nem változott.

Olvasói sztorik