Hírek

“Az MTK lehet a követendő példa”

Gellei Imre jelenleg az MLSZ-ben dolgozik, az utánpótlásképzést és az akadémiákat felügyeli.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gellei Imre nyáron távozott a Puskás Akadémia szakmai igazgatói posztjáról. A Rangadó.hu megkereste az egykori szövetségi kapitányt, aki korábban a Paks, a Ferencváros és a Zalaegerszeg vezetőedzője is volt. A szakember honlapunknak elárulta, hogy jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetségben egy bizottság vezetőkoordinátoraként tevékenykedik.

– Jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetségben dolgozom egy munkabizottságban. Az utánpótlásképzést felügyeljük többedmagammal, ennek a bizottságnak vagyok a vezetőkoordinátora – magyarázta Gellei Imre.

– Pontosan mi a feladatuk?
– Egyelőre egy diagnózist készítünk az akadémiákról és az utánpótlásképzésről, aztán szeretnénk majd elnökséget tájékoztatni arról, hogy mi a meglátásunk, mi a véleményünk ezzel kapcsolatban.

– Az edzősködés már nem is foglalkoztatja?
– Mivel határozott időre szerződtem erre a munkakörre, ezért ebben az időszakban nem foglalkoztat az edzősködés, maximálisan erre a feladatomra koncentrálok. Azt pedig, hogy mit hoz a jövő, soha nem lehet tudni.

– Utánpótlás vagy felnőtt szinten dolgozna, ha mégis edzői munkát vállalna?
– Négy évet dolgoztam az utánpótlásban, a felnőtt mezőnyben pedig több mint ötszáz NB I-es meccsem van, illetve szövetségi kapitány is voltam. Ilyen szempontból nem vagyok válogatós, megengedhetem magamnak, hogy olyan munkát vállaljak el, amiben majd éppen örömömet lelem.

– Hogyan értékelné az OTP Bank Liga őszi küzdelmeit?
– Úgy gondolom, hogy a Győri ETO kiemelkedett a mezőnyből. Ugyanilyen pozitív benyomásaim vannak az MTK csapatáról is, egyrészt a stílusa miatt is. Nagyon fontos az MTK kapcsán, hogy ők rendelkeznek a legrégebbi akadémiával, öt évvel előbb kezdték, mint bármelyik másik magyar akadémia. Ez meg is látszik az eredményeiken, évek óta remek labdarúgók kerülnek ki a Sándor Károly Akadémiáról. Egy-két játékos kivételével majdnem az egész csapatot ezek a focisták adják. Ez pedig mindenképpen követendő út lehet azoknak az együtteseknek, akik színvonalas eredményekre törekednek, de az anyagi lehetőségeik behatároltak. A Győr nagyon jól oldotta meg azt az örök kérdést, hogyan vegyítse a fiatalabb, idősebb és a magyar, illetve külföldi játékosokat. A játékukban jó pár esetben nagyon komoly ritmusváltás van, ami külön üdvözítő. Úgy gondolom, nem véletlenül telelnek az első helyen. Az élbolyt üldöző csapatok között van a Videoton, akinek szerintem ma egy emberként fog szurkolni az egész ország, hogy sikerüljön továbblépniük. Ugyanakkor óriási hiányérzet lehet bennük a bajnokságban elfoglalt helyezés és a mutatott teljesítmény miatt is. A Debrecennek pedig annyira gyönyörű volt az előző éve, hogy várható volt, valamikor egy nehezebb időszak is bekövetkezik. Voltak olyan pillanatok, amikor önmagukat keresték, de persze számolni kell velük is. A Ferencváros egy pozitív meglepetés, nekik Böde Dániel miatt külön szorítok, aki ugye volt a játékosom. Mindig is úgy gondoltam, hogy ő komoly erősítést jelenthet a magyar élcsapatoknak. Örülök, hogy a hozzáfűzött reményeket be is váltja, és Moniz edző irányításával stílusosan is futballozik a csapat. Azokat az együtteseket, amelyek kezdeményezőek és odaadóak, a közönség is jobban szereti. A másik véglet a tabella alja, az Egernek újonc lévén nagyon komoly próbatétel volt, hogy a hazai meccseiket is idegenben kellett megvívnia. A Siófok pedig csodát tett a tavalyi bajnokságban, és úgy néz ki, hogy idén már nehezebb feladat lesz számukra bennmaradnia az NB I-ben.

– Volt szövetségi kapitányként hogyan látja a válogatott idei szereplését?
– Az összes itthoni válogatott mérkőzést a helyszínen tekintettem meg. Úgy gondolom, hogy meg kell célozni a plafont. Az alap most megvan, reméljük, hogy sikerül a következő évben olyan teljesítményt nyújtani, ami azt eredményezi, hogy kijuthatunk Rióba.

Olvasói sztorik