Hírek

Gellei Imre távozik Felcsútról

A sikeres szezon után még hatékonyabb modellre vált a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn a következő idény kereteit meghatározó személyi és szakmai döntések kerültek terítékre a felcsúti akadémián. A bentlakó növendékek és a korosztályos csapatok számának csökkentésére már hónapok óta készülnek az edzők, vezetők: csak az úgynevezett kiemelt, a nemzetközi kategóriáknak megfelelő korosztályokban (U19, U17, U15) lesznek csapatok az intézményben, míg a többi korosztály és a szélesebb utánpótlásbázis bejáró rendszerben Székesfehérváron dolgozik majd – áll a PFLA honlapján.

További fontos változás, hogy a jövőben az NB I-es klubok nem indíthatják majd második csapatukat az NB II-ben, így Felcsúton a Videoton FC-ből való kiválással Puskás Akadémia néven szerepel majd a jövőben másodosztályú felnőtt együttes. Ugyanakkor az akadémiai képzést még szorosabban vonja a felügyelete alá a Videoton FC, s ebben főként a szakmai munka most kijelölt koordinátora, ifj. Tajti József lesz a fehérváriak segítségére. Gellei Imre, az eddigi szakmai igazgató az MLSZ szakmai stábjában dolgozik tovább.

A Puskás Akadémia U18-csapatának szakvezetője, Dajka László az NB II-es Békéscsaba vezetőedzőjeként folytatja. A fehérvári stáb tagjaként dolgozik tovább Csucsánszky Zoltán, a Videoton II eddigi pályaedzője, a vezetőedző, Hartyáni Gábor ugyanakkor várhatóan Felcsúton marad, de más szerepkörben, ahogyan Bíró Imre kapusedző és Simon-Balla István erőnléti edző feladatait is az új NB II-es vezetőedző tisztázhatja majd. Marad az akadémiai stábban az U19-csapat edzője, Varga Károly, ahogyan az eddigi mérkőzéselemző edző, Horváth Péter; az egyéni képzésekben dolgozó Elekes József; valamint az alacsonyabb korosztályokkal foglalkozó Óvári Zsolt és Fóris Róbert is. Távozik viszont az U17 eddigi edzője, Mózner János és az U16-osokkal dolgozó Cseh András.

Személyi és szakmai kérdésekben is vannak tehát még kérdőjelek. A szakmai átszerezést egyébként nagyszabású infrastrukturális beruházások is segítik, Székesfehérváron és Felcsúton is új pályák épülnek, az akadémián épül az új tanévben rajtoló saját középiskola, az új centerpálya, és hamarosan a téli edzéseket lehetővé tévő fedett műfüves pálya is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!