NB I

Az első dupla

Vécsei Bálint szerint a sikeres helyzetkihasználás volt a pénteki, paksi siker kulcsa.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Kétség nem férhet hozzá, hogy az elmúlt forduló egyik meglepetése volt a Budapest Honvéd 3-0-s paksi győzelme, különösen az előzmények ismeretében, hiszen a fővárosiak a Videotontól kaptak ki nagyon, a paksiak viszont az Újpestet ütötték ki nagyon. Vécsei Bálint a három kispesti gólból kettőt is magára vállalt, így a meccs hősévé lépett elő. A mindössze 19 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ez volt az első duplázása a felnőtt mezőnyben.

– Jó felfogásban kezdtük a mérkőzést, támadó szellemben léptünk pályára, és már az elején betaláltunk – mesélte Vécsei Bálint. – Szerencsére a Videoton elleni mérkőzéssel ellentétben ezúttal berúgtuk a ziccereket, és a szünetre már háromgólos előnyt dolgoztunk ki. Úgy gondolom, ez volt a győzelem kulcsa, mármint a helyzetkihasználás.

– Volt már olyan, hogy felnőtt mérkőzésen két gólt szerzett?
– Nem, ez volt az első alkalom, hogy duplázni tudtam, de remélem sok ilyen lesz még.

– Hittek benne, hogy a Videoton elleni vereség után viszonylag könnyedén nyernek Pakson?
– Úgy készültünk, hogy szeretnénk bizonyítani, de azért nem volt ez olyan könnyű mérkőzés, mint amennyire az eredmény mutatja. Mindenesetre jót tett a csapat önbizalmának, hogy mindjárt a következő fordulóban sikerült javítani.

– Legközelebb a Ferencvárost fogadják. Sok néző, nagyobb körítés, egy sportolót ez biztos jól motivál.
– Persze, nagyon jó, ha nagyobb érdeklődés előtt játszhatunk, az mindig feldobja az embert. A Fradi ellen is a győzelem lesz a célunk, bár tudjuk, hogy jó formában vannak, de sikeresen szeretnénk zárni a következő fordulót is.

– Milyen célokat tűzött ki maga elé a tavaszi szezonra?
– Ígérgetni nem szeretnék, de folytatnám ott, ahol Pakson abbahagytam, és ha nem is szerzek minden meccsen két gólt, de szeretnék hasznos tagja lenni a csapatnak. Nagyon sűrű a bajnokság mezőnye, a következő három forduló sok mindenről dönteni fog, szeretnénk jól kijönni a versengésből.

Olvasói sztorik