NB I

A szép gólok embere

Csupa-csupa emlékezetes találat fűződik mostanság a kispesti fiatal, Vécsei Bálint nevéhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kazincbarcikán nevelkedett Vécsei Bálintról azt írta a Sajóvölgye Focisuli honlapja, hogy a szerény és alázatos játékos nagyon szép karriert futhat be. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a borsodi utánpótlás-nevelők nem tévednek, hiszen a 19 éves középpályásnak – aki 2008 óta a Magyar Futball Akadémia növendéke – már tavaly is volt egy remek időszaka, amikor alapemberré vált a Honvéd első osztályú csapatában, s mostanság ismét elbüszkélkedhet ezzel.

Sőt, azzal is, hogy immár a gólokkal sem marad adós: a Kaposvár elleni 5-3-as sikerből a legszebb találattal vette ki a részét, és a Haladás ellen is szépségdíjas góllal jelentkezett. Közben pályára lépett az NB II-es együttesben is, és a Mezőkövesd otthonában az utolsó pillanatban győztes gólt szerzett! Úgy tűnik, ha Vécsei egyszer betalál, az sokáig emlékezetes marad… Az U21-válogatott keretébe is bekerülő fiatal játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, első élvonalbeli találata görcsoldóként hatott rá.

– Nehezen született meg a Siófok elleni győzelem…
– Tudtuk mindannyian, hogy nehéz meccs lesz, és így is készültünk. Nehéz volt feltörni a Siófok szervezett védelmét, de az első gól után az egész csapat felszabadult – mesélte Vécsei Bálint.

– Minek köszönhető, hogy ismét stabil kezdőnek számít az élvonalban?
– Tavaly végigjátszottam nyolc meccset, aztán jött egy sérülés, illetve az új edző, akinek bizonyítanom kellett, hogy számíthat rám. Nagyon örülök, hogy újra bekerültem a kezdőcsapatba, és annak is, hogy megszereztem az első élvonalbeli gólomat. Az előző idényben sok helyzetem volt, de rendre kimaradtak, így a Kaposvár elleni találat után ez a görcs is oldódott bennem. Remélem, ebben a szezonban még sokszor fogok betalálni!

– Kétszer az NB II-ben is pályára lépett ősszel. Van különbség?
– Nincs, mert ha visszajátszom, az azt jelenti, hogy ott számítanak rám, és számomra minden meccs fontos.

– A Honvéd azonos pontszámmal rendelkezik, mint a Debrecen és a Videoton. Hogy látja az eddigi élvonalbeli teljesítményt?
– Nagyon örülök, hogy ott tudunk lenni az ötödik helyen, közel az élcsapatokhoz. Voltak rangadók, amelyeket megnyertük, és voltak olyan meccseink is, amelyeket hozni kellett volna, de nem sikerült, így alakult az eddigi teljesítményünk. Szoros az élboly és a középmezőny is, minden meccset ugyanúgy meg kell nyernünk!

– Tagja a generációváltás után lévő U21-válogatottnak is, milyenek az eddigi tapasztalatok?
– Jól érzem magam a csapatban, és a társaság is elfogadott. Van több olyan csapattársam, akiket eddig még nem ismertem, mert idősebek nálam. Jó a hangulat, és remélem, mindenki minél többet tud játszani a klubjában, akár itthon az NB I-ben, akár külföldön. Van fantázia a csapatban, és bár az eddigi meccseken nem jött ki az eredmény, de már érezhetően előreléptünk az első mérkőzéshez képest. Bízom benne, hogy meglepetésként oda tudunk érni az Európa-bajnokságra.

Olvasói sztorik