NB I

Szombat esti gáz

A Honvéd hazai pályán 2-0-ra nyert a Siófok ellen az OTP Bank Liga 16. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Budapest Honvéd – FGSZ Siófok 2-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző. Játékvezető: Böcskei
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Tandia, Baráth – Ikenne-King (Nagy G., 26.), Hidi (Vernes, 60.), Ivancsics (Diarra, 77.), Vécsei – Délczeg, Abass. Edző: Marco Rossi
Siófok: Kurucz – Deák, Fehér Zs., Nyári, Fejes – Pál Sz., Gál, Kecskés, Csokics (Horváth B., 87.), Melczer – Dajics (Molnár M., 76.). Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Tandia (68.), Délczeg (tizenegyesből 92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kilencedik percben Ivancsics Gellért kissé röviden ugratta ki Délczeg Gergelyt, így Fejes András menthetett volna, de ő mellel röviden passzolt haza. A labda megint Délczeghez került, aki hat méterről lőtt, de közelről éppen a kilépő Kurucz Pétert találta el. Tíz perc múlva Melczer Vilmos ívelt előre egy szabadrúgást, Dajics fejelte öt méterről a földre a labdát, de az a kapu fölé pattant. A 22. percben Ivancsics ugratta ki Délczeget, aki egy csel után 14 méterről a kapu fölé lőtt.

A 64. percben egy előreívelt labdát fejelt fel a levegőbe Deák István, amely azonban így kis híján saját kapujába hullott. Végül Kurucznak kellett szögletre mentenie. Négy perccel később szöglettel felérő szabadrúgást végzett el Ivancsics a jobb oldalról, s a beívelt labdát a rövid saroknál érkező Tandia csúsztatta négy méterről a kapuba (1-0). A 73. percben Tandia passzolt Ivancsicshoz, aki kissé jobbról, 14 méterről lőtt, de Kurucz nagy bravúrral hárított. A 91. percben szabadrúgást végezhetett el a Siófok, de Melczer Vilmos lövése elakadt a sorfalban, s jött a kontra, amelynek végén Vernes Richárd került helyzetbe, de nem lőtt, s nem is passzolt időben. Aztán visszakerült hozzá a labda, de Fehér Zsolt ellökte, tizenegyes! A labda mögé Délczeg állt, aki a kapu bal oldalába lőtt (2-0).

– Megint azt kaptam, amire számítottam. Sejtettem, hogy a Siófok szervezettsége ülni fog, és a hazaiak az első félidőben nem is nagyon tudtak másra hagyatkozni, csak Ivancsics pontrúgásaira, amelyek egy kivételével nem nagyon sikerültek. Ugyanilyen szituációból rúgták az első góljukat, egy begyakorolt figura végén, de ezt a siófokiaknak tudniuk kellett volna, mert a Honvéd rendszeresen alkalmazza a mérkőzésein. Ez tehát egy védekezési hiba volt – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, az RTK-Vasló vezetőedzője. – Az első félidőben észre vettem egy érdekességet: jobb oldali ékpárral dolgoztak a kispestiek Délczeg és Abass közreműködésével. Ivancsics elmozgásaira kellett volna ráfutnia Baráthnak és Vécsienek, de ez nem nagyon jött be. Próbálkoztak, variáltak, volt benne elképzelés, de nem tudtak helyzetekig jutni, mert a Siófok eléggé megszervezte a védekezését. A cserék hatására változás történt, a mozgékonyabb emberek, Nagy Gergő és Vernes új lendületet hoztak, és már jobban dominált a Honvéd. A vendégek szervezettek voltak, de előrefelé nem tudtak hozzátenni a játékukhoz. Azért szenvedtek vereséget, mert nem tudtak kialakítani ziccereket. Összességében a Honvéd győzelme megérdemelt.

Olvasói sztorik