NB I

“Az én időmben nem volt ilyen”

A kispesti klub legendája, Gyimesi László elítéli a győrihez hasonló szurkolói rendbontásokat.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A múlt szerdai, győri Magyar Kupa-vereség után az elkeseredett Honvéd-szurkolók széttört WC kagylókat hagytak maguk után az ETO Parkban. A rongálás következtében keletkezett kár közel félmillió forintra rúg, amit a kispesti klubnak kell kifizetnie. Az esettel kapcsolatban a Rangadó.hu megkereste a csapat korábbi kiváló középpályását, Gyimesi Lászlót, aki jelenleg a Kispesti Labdarúgást Támogató Egyesület elnöke. Az 55 éves, korábbi válogatott középpályás honlapunk érdeklődésére elárulta, teljes mértékben elítéli az ilyen megnyilvánulásokat.

– Annyit tudok mondani, hogy ez minden körülmények között egy végtelenül helytelen dolog. A labdarúgás természetesen egy érzelmeket keltő sport, de nem az a megoldás, hogy így vezetjük le a csalódásunkat és a dühünket. Mindenféleképpen elítélem az ehhez hasonló megnyilvánulásokat, nem vagyok az erőszak híve – nyilatkozta Gyimesi László.

– Hogy emlékszik, az önök idejében is voltak hasonló szurkolói rendbontások?
– Abszolút nem, sőt annak idején kettős rangadók voltak a Népstadionban: Vasas–Újpest és Ferencváros–Honvéd. Mind a négy csapat a szobrok között melegített be, ahol pár méterre voltunk a több száz vagy ezer szurkolótól, és semmilyen atrocitás ért minket. Azt nem mondom, hogy a stadionon kívül esetleg nem csattant el néhány pofon, de ehhez hasonló rendbontások nem voltak.

– Mit szól a klub által kiadott két közleményhez? Az egyikben nagyon durva jelzőkkel illetik a szurkolókat, a másikban pedig nyomravezetői díjról is szó van…
– Helyeselendő, hogy a klub elítéli az ilyen jellegű szurkolói megnyilvánulásokat, de azt, hogy minek és hogyan kellene történnie, nem tudom. A nyomravezetői díjat értelmetlennek tartom, mert úgy gondolom, hogy ezek összetartó társaságok. Én sem örülnék, ha a közvetlen környezetemből bárki elárulna, vagy kiadna a hátam mögött. Nem tudom, hogy mi lehet a megoldás. A helyes út az lenne, ha mindenki normálisan szurkolna, és normális keretek között buzdítaná szeretett csapatát.

– Idén eddig négy mérkőzéséből négyet elveszített a Honvéd, mit gondol, mi lehet a baj?
– A legnagyobb gond szerintem az, hogy nincs csapat. Természetesen az nem Honvéd-szint, hogy a csapat egymás után négyszer vereséget szenvedjen, és gólt is alig rúgjon. A legaggasztóbb, hogy már hosszú ideje nem látok csapatot sem a pályán, sem a pályán kívül. A pályára lépő tizenegy játékos nem úgy működik együtt, mint egy csapat. Nincs egység, nem lehet azt látni, hogy összhangban lennének a védők a középpályásokkal, a támadókkal.

Olvasói sztorik