NB I

“Az én időmben nem volt ilyen”

Rangadó
Rangadó

2013. 03. 05. 17:06

A kispesti klub legendája, Gyimesi László elítéli a győrihez hasonló szurkolói rendbontásokat.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A múlt szerdai, győri Magyar Kupa-vereség után az elkeseredett Honvéd-szurkolók széttört WC kagylókat hagytak maguk után az ETO Parkban. A rongálás következtében keletkezett kár közel félmillió forintra rúg, amit a kispesti klubnak kell kifizetnie. Az esettel kapcsolatban a Rangadó.hu megkereste a csapat korábbi kiváló középpályását, Gyimesi Lászlót, aki jelenleg a Kispesti Labdarúgást Támogató Egyesület elnöke. Az 55 éves, korábbi válogatott középpályás honlapunk érdeklődésére elárulta, teljes mértékben elítéli az ilyen megnyilvánulásokat.

– Annyit tudok mondani, hogy ez minden körülmények között egy végtelenül helytelen dolog. A labdarúgás természetesen egy érzelmeket keltő sport, de nem az a megoldás, hogy így vezetjük le a csalódásunkat és a dühünket. Mindenféleképpen elítélem az ehhez hasonló megnyilvánulásokat, nem vagyok az erőszak híve – nyilatkozta Gyimesi László.

– Hogy emlékszik, az önök idejében is voltak hasonló szurkolói rendbontások?
– Abszolút nem, sőt annak idején kettős rangadók voltak a Népstadionban: Vasas–Újpest és Ferencváros–Honvéd. Mind a négy csapat a szobrok között melegített be, ahol pár méterre voltunk a több száz vagy ezer szurkolótól, és semmilyen atrocitás ért minket. Azt nem mondom, hogy a stadionon kívül esetleg nem csattant el néhány pofon, de ehhez hasonló rendbontások nem voltak.

– Mit szól a klub által kiadott két közleményhez? Az egyikben nagyon durva jelzőkkel illetik a szurkolókat, a másikban pedig nyomravezetői díjról is szó van…
– Helyeselendő, hogy a klub elítéli az ilyen jellegű szurkolói megnyilvánulásokat, de azt, hogy minek és hogyan kellene történnie, nem tudom. A nyomravezetői díjat értelmetlennek tartom, mert úgy gondolom, hogy ezek összetartó társaságok. Én sem örülnék, ha a közvetlen környezetemből bárki elárulna, vagy kiadna a hátam mögött. Nem tudom, hogy mi lehet a megoldás. A helyes út az lenne, ha mindenki normálisan szurkolna, és normális keretek között buzdítaná szeretett csapatát.

– Idén eddig négy mérkőzéséből négyet elveszített a Honvéd, mit gondol, mi lehet a baj?
– A legnagyobb gond szerintem az, hogy nincs csapat. Természetesen az nem Honvéd-szint, hogy a csapat egymás után négyszer vereséget szenvedjen, és gólt is alig rúgjon. A legaggasztóbb, hogy már hosszú ideje nem látok csapatot sem a pályán, sem a pályán kívül. A pályára lépő tizenegy játékos nem úgy működik együtt, mint egy csapat. Nincs egység, nem lehet azt látni, hogy összhangban lennének a védők a középpályásokkal, a támadókkal.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

10 March 2018, Berlin, Germany: Bundesliga football, Hertha BSC vs SC Freiburg at the Olympic Stadium. Hertha coach Pal Dardai before kick-off.
(EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Soeren Stache/dpa - WICHTIGER HINWEIS: Aufgrund der Akkreditierungsbestimmungen der DFL ist die Publikation und Weiterverwertung im Internet und in Online-Medien während des Spiels auf insgesamt fünfzehn Bilder pro Spiel begrenzt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.