NB I

Hat gól és pécsi továbbjutás

Egy ideig továbbjutásra, majd hosszabbításra állt a Honvéd a PMFC elleni párharcban, aztán kiesett...

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó
Budapest Honvéd – Pécsi MFC 3-3 (2-1)
Bozsik Stadion. Játékvezető: Berger
Honvéd: Czuczi – Moga, Ignjatovics, Baráth, Zsivanovics – Nagy G., Hidi, Diarra – Tchami, Vernes, Martinez. Edző: Marco Rossi
PMFC: Sánta – Fodor F., Krejci, Lantos, Gaál – Horváth Zs., Akassou, Koller K., Uzoma – Szatmári L., Simon A. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Diarra (18.), Zsivanovics (22.), Martinez (52.), illetve Koller (16.), Horváth (49.), Szatmári (74.)
Továbbjutott: Pécs (6-5)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Ligakupa-negyeddöntő első mérkőzését a házigazda Pécs nyerte 3-2-re. A visszavágón a hazai pályán játszó kispestieknek volt sürgősebb a gólszerzés, eleinte mégis a baranyaiak kezdeményeztek. A negyedik percben Fodor Ferenc lőtt centikkel a jobb kapufa mellé. A 11. percben Akassou kapott jó labdát a baloldalon, az alapvonalról jól adott középre, de Baráth Botond remekül tisztázott az érkező Horváth Zsolt elől – tudósít a Honvéd honlapja.

A 16. percben pécsi szöglet után Koller Krisztián nyolc méterről fejelt a hazai kapuba (0-1). Két perccel később a Tchami buktatásáért megítélt szabadrúgást Vernes végezte el, a beívelésre Diarra érkezett, és a kapu jobb oldalába fejelt (1-1). A 22. percben már a fővárosiak vezettek: Vernes jobb oldalról beívelt szögletét Zsivanovics hat méterről fejelte a hálóba (2-1). Két perccel ezután Vernes lőtt szabadrúgásból a kapu fölé. A 35. percben Holander lőtt 17 méterről, de célt tévesztett.

A második félidő negyedik percében Zsivanovics hibája után Horváth Zsolt lőtt 12 méterről a kapuba (2-2). A középkezdés után Bobál Gergely szerzett labdát, majd nagy erővel kapura lőtt, de Sánta András bravúrral védett. Az 52. percben Holander ment el remekül a jobb oldalon, beadására Martinez érkezett, és tíz méterről a kapuba lőtt (3-2). A hatvanadik percben Horváth Zsolt lépett ki jó ütemben, és a jobb kapufa mellé lőtt. Újabb egy perc elteltével Szatmári Lóránd lőtt 22 méterről a kapuba (3-3).

Gaál Miklós a PMFC-ben

Immár két hete a Pécsi MFC-vel készül Gaál Miklós, és miután megegyezett a vezetőkkel, s a papírmunkát is elintézték, a Honvéd elleni visszavágón a kezdőcsapatban kapott helyet. A celldömölki születésű 31 éves játékos legutóbb Bulgáriában, előtte pedig évekig Oroszországban játszott.

Olvasói sztorik