NB I

Bunda: Lanzafame pénzt fogadott el

A kispestiek olasz támadója újra elismerte, hogy annak idején megvesztegethetőnek bizonyult.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Az olasz szövetségi ügyészség hétfőn gyanúsítottként kihallgatta Davide Lanzafamét, a Budapest Honvéd csatárát az AS Bari csapatával kapcsolatos fogadási csalás ügyében. A resport.it című honlap részleteket is közölt a vallomásával kapcsolatban.

Akkori csapattársai közül kedden Andrea Ranocchia és Simone Bonomi is tagadta, hogy bármilyen szerepe lett volna a csalásban, Lanzafame ugyanakkor sokkal több részlettel szolgált a hatóságoknak, és hosszasan válaszolt az ügyészek kérdéseire. Nem tagadott, és elismerte, hogy pénzt fogadott el a 2009. május 23-án játszott, Salernitana elleni meccs (2-3) előtt az eredmény manipulálásáért, illetve a 2008. május 10-én rendezett, Treviso elleni összecsapás (0-1) előtt is kapott pénzt. Lanzafame ezzel gyakorlatilag megerősítette a 2012 augusztusában, az ügyészségen tett vallomását, amikor elmondta: mindkét meccs esetében hat- vagy hétezer eurót kapott.

Ezzel szemben a Bp. Honvéd sajtótájékoztatóján – amelyen bemutatták a télen szerződtetett új játékosokat, köztük Lanzafamét is – az olasz kölcsöntámadó ártatlannak vallotta magát, George F. Hemingway tulajdonos pedig azt mondta, hogy hisz neki.

Mint köztudott, aki a bundaügyben gyanúsított, az hónapok óta nem futballozhat Magyarországon, de Lanzafaméra ez nem vonatkozik. A miértre még nem született értelmes magyarázat, de tény, hogy az itthon eltiltottak is dolgozhatnak külföldön, vagy a magyar labdarúgás versenyrendszerén kívül.

A 25 éves játékos eddig egy 90. percben kihagyott tizenegyessel és egy piros lappal tette le névjegyét a kispesti csapatban.

Olvasói sztorik