NB I

Miért játszhat a bundázó?

Másnak is feltűnt, hogy nem logikus, miért játszhat a magyar bajnokságban a kispesti Lanzafame.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Budapest Honvéd olasz kölcsöncsatára, Davide Lanzafame hazájában ismét elismerte, hogy két alkalommal is pénzt fogadott el az eredmény manipulálásáért. Korábban, a kispestiek sajtótájékoztatóján nem volt ennyire közlékeny, akkor tagadta mindezt, George F. Hemingway tulajdonos pedig azt mondta, hisz neki. Keddi cikkünkben már feltettük a kérdést: ha a magyar bundaügy magyar gyanúsítottjai nem játszhatnak a magyar bajnokságban, akkor az olasz bundaügy olasz gyanúsítottja miért léphet pályára hétről hétre?

Örömünkre szolgál, hogy nem csak mi vagyunk meghökkenve ezen a helyzeten, hanem például Márton Gábor, a Pécs edzője is, aki a bama.hu oldalon, a szerdai Honvéd–PMFC Ligakupa-negyeddöntő visszavágó felvezetéseként nyilatkozott.

– Itt ülök a net előtt, és olvasom, hogy a Honvéd olasz csatára, Lanzafame ismét elismerte, hogy bundázott. Ezek után nem értem, hogyan kaphat Magyarországon játékengedélyt. A fogadási csalással gyanúsított magyar futballistákat eltiltották, ez így nem fair – fogalmazott Márton Gábor. – A Honvéd az első meccsen sem lepett meg minket, csak sajnos rosszul védekeztünk. Pénteken egyébként már bajnokit játszanak Pakson, így nem is nagyon tudom, milyen csapattal állnak majd fel.

A Ligakupában szerdán további három mérkőzést rendeznek. Érdekesség, hogy a visszavágók során mind a négy pályaválasztó hátrányból kezd, az első meccseken ugyanis csak hazai győzelmek születtek. Három párharcban ez egyáltalán nem volt meglepő, de a bajnoki listavezető Győr egri vereségére mindenki felkapta a fejét. Kíváncsian várjuk, ebből az állásból továbbjut-e a bajnokságot jelentős előnnyel vezető győri csapat.

Ligakupa, negyeddöntő, visszavágók

Március 6. szerda

13.30: Győri ETO FC – Egri FC (1-4)

17 óra: Lombard Pápa – Ferencváros (1-3)

18 óra: Debrecen – Videoton (0-1)

18 óra: Bp. Honvéd – Pécsi MFC (2-3)

Olvasói sztorik