NB I

Egymillióért sem köpik be egymást a Honvéd-drukkerek

A Kispest Ultras képviselője szerint őket csak a halál tudja távol tartani a stadiontól, a klubvezetés nem.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Az egy héttel ezelőtti, győri Magyar Kupa-vereség után a Honvéd-szurkolók ripityára törték az ETO Park egyik mellékhelyiségét. Szétbontották a vécéket, és ahogy korábban is írtuk, Izrael elnökének is “üzentek”. A rongálás következtében keletkezett kár közel félmillió forint, amit a kispesti egyesületnek kell megfizetnie. A klub az eset után két közleményt is kiadott, a vétkeseket alattomos patkánynak, barbárnak és nyilas söpredéknek nevezték, illetve egymillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlanak.

A Rangadó.hu levében megkereste az Ultras Kispest szurkolói csoportot, amelynek képviselője válaszolt kérdéseinkre.

– Tudják, hogy kik voltak az elkövetők?
– Nem tudjuk kik lehettek, ha tudnánk, akkor sem mondanánk el. A nyomravezetői díj fejében sem!

– Mit szólnak a klub közleményeihez? Patkány, barbár, nyilas söpredék…
– A klub közleménye egy igen primitíven megfogalmazott támadás felénk, szurkolók felé. Szabó Gyuri bácsinak* nem azzal kéne foglalkoznia, hogy kik verték szét a vécét, hanem azzal, hogy miért. Ha minket, nyilas söpredékeket, patkányokat, alattomos, gerinctelen senkiházikat kitiltana, akkor idegenben, sőt itthon is sajnálkoznunk kéne a létszám, a nézőszám miatt. Síri hangulat honolna a stadionban. Ha mindez sikerülne neki (de nem fog), hátradőlve várhatná a családok érkezését a stadionba. Mind tudjuk, hogy nem így lenne. Tudniillik ezek a senkiháziak időt, pénzt nem kímélve utaznak a csapattal minden második hétvégén az ország bármely pontjára.

– Sőt, láthattuk azt is, hogy a mostani Európa Ligában is vitézkedett a csapatunk, és ezt nem éppen közeli országokban tette (Albánia, Oroszország). Ezek a Szabó Gyuri által gerinctelen embereknek titulált szurkolók ide is elkísérték a csapatukat. Ne is firtassuk tovább azt, hogy miért is vagyunk mi fontosak ennek a klubnak, miért is fontos nekünk ez a klub. Minket nem egy Szabó Gyuri fog megállítani abban, hogy minden héten kijárjunk szeretett klubunk mérkőzéseire, hanem a halál. A beléptető-rendszer, és a kamerarendszer is csak arra szolgál, hogy minket, szurkolókat könnyebben, gyorsabban tüntessenek el a stadionokból. Ezt a pénzt, amit erre elherdált az MLSZ, a stadionok felújítására, korszerűsítésükre kellett volna költeni. Az pedig, hogy nyomravezetői díjat ajánl fel, az mindennek a netovábbja. Arra szólítja fel a szurkolókat, hogy árulják el a barátjukat, akiket több éves, esetenként több évtizedes barátság köt össze? Könyörgöm, ne vicceljünk már.

– Miért randalíroztak?
– Nem tudjuk a kiváltó okokat. Esetleg a bírói tevékenység? Ki tudja.

* a Bp. Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway eredeti neve Szabó György volt.

Olvasói sztorik