NB I

„Majd nyáron meglátjuk”

Balajti Ádám több játéklehetőségre vágyik, de azért örül, hogy csapatával jól szerepel, és bízik benne, hogy a surranópályán célba érnek.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Nem maradt meccs nélkül a hétvégén az MTK, amely a zord időjárás és a bajnoki forduló elhalasztása ellenére felkészülési találkozón 2-0-ra megverte az NB II-es Vasast. A kék-fehérek második gólját az U20-as világbajnoki bronzérmes Balajti Ádám szerezte, aki a bajnokságban csak epizódszerepet kap Garami Józseftől. A 22 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy zavarja a helyzet, de nem tud mit csinálni…

– Bánja, hogy elmaradt a hétvégi forduló?
– Igen, hiszen az Újpesttel játszottunk volna, amely két vereséggel kezdte a tavaszi szezont, tehát az esélyek nekünk kedveztek volna – kezdte Balajti Ádám. – Egész héten úgy készültünk, hogy lesz mérkőzés, bár hallottuk a híreket a rossz időről, de minket is meglepett, hogy elmaradt a forduló.

– Nem maradtak mérkőzés nélkül, hiszen a Vasassal játszottak…
– Gyorsan sikerült ezt a találkozót megszervezni. Nagyon hideg volt, nem mondanám, hogy kellemes futballidőben játszottunk. Jó kis meccs volt, a Vasas is ügyesen játszott, csak az döntött a javunkra, hogy mi szereztük az első gólt. A második félidőben léptem pályára, örülök, hogy sikerült betalálnom.

– Hogyan használják fel a bajnoki szünetet?
– Pénteken játszunk egy újabb edzőmeccset, hogy ne essünk ki a meccsritmusból, illetve az NB III-as csapatnak lesz vasárnap mérkőzése, tudtommal az nem marad el. Igyekszünk úgy szerepelni, ahogy ősszel, velünk kevesebben számolnak, ez még előnyünkre is válhat.

– Eddig csak csereként jutott szóhoz az MTK-ban. Mennyire zavarja ez? Nem fordult meg a fejében, hogy máshol folytatja?
– Mivel kölcsönjátékos vagyok, nem „repdeshetek” csak úgy kedvemre. Persze zavar, hogy csak elvétve kapok lehetőséget, de dolgozom rajta, hogy ez változzon. Azt meg, hogy nyáron hol folytatom, majd meglátjuk…

Olvasói sztorik