Hírek

Előkelő helyen az MTK utánpótlása

A Sándor Károly Akadémia európai összevetésben veri a Manchester Unitedet és a Real Madridot is!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha valaki azt hiszi, hogy a Manchester United, vagy a Real Madrid utánpótlása a legjobb Európában, az nagyon téved. Az MTK veri mindkettőt: a tíz legelismertebb európai futballakadémia listáján a hatodik helyet szerezte meg az agárdi bázis – írja a Reuters.

Az International Centre for Sports Studies (Sporttanulmányok Nemzetközi Központja, CIES) legfrissebb felmérése szerint az MTK Budapest FC futballakadémiája rendkívül elegáns helyet tölt be az európai labdarúgásban, ami a kontinens professzionális ligáiban játszó focisták a számát illeti.

A CIES az alapján rangsorolta a csapatokat, hogy melyik klubból, hány játékos játszik a kontinens profi ligáiban. Egy játékos a felmérés szabályai szerint akkor számít az adott klub által kinevelt labdarúgónak, ha 15 és 21 éves kora között legalább három teljes idényt eltöltött az adott csapatnál.

A CIES legújabb felmérésében – amelyben Európa 31 legfontosabb ligáját nézték át – a holland Ajax vezeti a listát, mert a neves csapat majdnem 70 labdarúgót adott az európai futballnak. A holland csapatot a szerb FK Partizan, a horvát Hajduk Split, a spanyol FC Barcelona, a portugál Sporting Lisboa, majd az MTK követi, a hatodik helyen.

A magyar klub olyan sztárcsapatokat előzött meg, mint az ukrán Dinamo Kijev, a spanyol Real Madrid, vagy a Premier League egyik legjobbjának számító angol Manchester United.

Olvasói sztorik