NB I

Szimbolikus szarakodás

Vernes Richárd tortúrája is megmutatta, hogy a magyar foci elsősorban az infrastruktúrában és a közegben van lemaradva Európától.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szoktam én is emlegetni, hogy a magyar foci az infrastruktúrában és a közegben van elsősorban lemaradva Európától. Sok mindenen már nem tudok meglepődni, de amit szombaton láttam az MTK meccsen, attól nekem is kinyílt a bicska a zsebemben.

Történt, hogy a 92. percben a honvédos Vernes Richárd összefejelt egy MTK-játékossal, mindketten megsérültek, a kispesti súlyosan. Miközben a szemlátomást eszméletlen, és minimum arccsont-törést szenvedő Vernesről a kamera a várakozó mentőautóra váltott, azt lehetett látni, hogy két civil kislány száll ki a gépjárműből, jókat nevetgélve a benn ülő fiatalemberekkel. Eltelt két perc, a riporter felfedezte, hogy egy mentőápoló (vagy orvos) közben odaért a pálya széléhez, de nem megy be, a sérült játékost a kluborvos és a gyúró próbálja ellátni és a többi játékos segítségével próbálják az eszméletlen esetleg gerincsérült játékost a hordágyra rakni.

Újabb egy perc telik el, majd örömmel jelenti a szpíker, hogy jön még három mentőápoló. Mutatták is őket zsebre tett kézzel, lassan sétáltak a pálya felé. Újabb két perc telt el, a játék folytatódott, a játékos a játékos-kijáró és a mentőautó között félúton feküdt a hordágyon, körülötte teljes tanácstalanság uralkodott, hogy az öltözőbe vigyék-e, vagy a mentőautóhoz?!

További négy perc, a meccsnek vége, a játékos félig (vagy teljesen) eszméletlenül – változatlanul mezben és gatyában – feküdt a hordágyon, három fokban, szemerkélő esőben, csuromvizes mezben. És senki egy takarót vagy bármit rá nem terített, a mentőápolók udvariasan utasításra vártak, a csapat stábja meg befelé kérdezősködött, hogy hová vigyék?

A másnapi sportújságban láttam egy képet, amikor már a mentőautónál áll a felkötött vállú Hegedüs Lajos is, tehát minimum újabb két-három percnek kellett eltelnie, és a csuromvizes, eszméletlen Vernes Richárd még mindig ott feküdt a szabadban, a hordágyon.

Csak egy pici adalék, mennyivel vannak nehezebb helyzetben a magyar focisták, mint külhoni társaik…

Olvasói sztorik