NB I sport

Mecseki Hadjárat helyett harakiri

A Kaposvár 2-0-ra nyert a Pécs otthonában az elhalasztott dél-dunántúli rangadó pótlásán.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 20. forduló
Pécsi MFC-Matias – Kaposvári Rákóczi 0-2 (0-0)
Pécs, 1800 néző. Játékvezető: Vad II
Pécs: Dibusz – Lázár P. (Nagy O. a szünetben), Csausics, Krejci, Zseljkovics – Wittrédi, Uzoma, Koller K. (Márkvárt, 69.) – Grumics, Simon A., Szatmári L. (Gaál M., 54.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank (Hegedűs G., 63.), Kovács O., Jánvári – Pavlovics, Petrazzi, Oláh L. (Horváth T., 93.), Szafarics, Balázs B. – Waltner. Edző: Prukner László
Gólszerzők: Waltner (49.), Pavlovics (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyik oldalon Szatmári Lóránd, a másikon pedig Waltner Róbert került be a kezdőcsapatba, de egyikük sem tudott olyan extrát hozzátenni a játékhoz, amely lendületet adott volna a mérkőzésnek az első félidőben. Persze, erről nem csak ők tehetnek…

A hetedik percben éppen Szatmári lövését védte nagy bravúrral Hajdúch, a 23. percben pedig Grumics lőtt nagy helyzetben csúnyán a kapu mellé. A közbeeső negyedórában váltakozó harc folyt az időjárás viszontagságai miatt rossz minőségű gyepszőnyegen, kevés helyzettel. A 27. percben Szatmári lőtt a kapufa mellé, három perccel később pedig Oláh Lóránt tette ugyanezt a másik oldalon. A 32. percben Lázár Pál, kisvártatva pedig Zseljkovics veszélyeztetett, de az első félidő gól nélkül zárult.

A második félidő szinte azonnal kaposvári góllal indult: Petrazzi harcolt meg a labdáért, kiugratásával Balázs Benjámin került helyzetbe, de nem lőtt, hanem a második hullámban érkező Waltner Róberthez passzolt, aki senkitől sem zavartatva a hálóba lőtt (0-1). Az 58. percben Simon Attila vezette rá a labdát Hajdúch kapusra, de a kaposváriak szlovák hálóőre bravúrral védett, majd Uzoma fejesét is hatástalanította. Ami kimaradt az egyik oldalon, bement a másikon: egy kaposvári beadás után két védő nem értette meg egymást, a labda Pavlovics elé pattant, aki a hálóba lőtt (0-2).

A 65. percben Grumics nyargalt a kapu felé, de Hajdúch ismét kiválóan védett. Mivel remek formája egészen a lefújásig kitartott, a baranyaiak szépíteni sem tudtak, így a három egymást követő hazai meccsre meghirdetett Mecseki Hadjáratban eddig nulla ponttal állnak.

A mérkőzésről a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán készített részletek elemzést:

Minden bántás nélkül mondom: ez a Mecseki Hadjárat nem annyira sikeres… Értettem, hogy mi volt a célja, de szerintem ilyet nem kéne még egyszer meghirdetniük a pécsieknek. Három hazai meccsükön az volt a céljuk, hogy zárkózzanak a középmezőnyhöz, de eddig két találkozón nulla pont a mérlegük A látottak alapján mindkét mérkőzésen jogosan nyert az ellenfél. Ma délután a PMFC és a Kaposvár is a négy-kettő-három-egyes felállási formában kezdett. Érdekes mindkét szakvezető döntése. Kaposvári oldalon Oláh Lóránt és Waltner Róbert a kétékes rendszerben nagyon jól tud egymás mellett játszani, pécsi résztől ugyanez igaz Grumicsra és Simon Attilaára. Most Grumics volt csúcsékben, ezért Simon kiszorult oldalra, a vendégeknél pedig Oláh szerepelt eggyel hátrébb. Ehhez a módosításhoz jobban alkalmazkodtak a kaposváriak.

Egyenlő erők küzdelme volt az első félidő, apróbb lehetőségekkel, de tegyük hozzá: a pálya továbbra is alkalmatlan a labdarúgásra. Mindkét csapat azt választotta, hogy már az ellenfél térfelén megpróbálta megtámadni, megakadályozni a labdakihozatalt. Az alacsony színvonalú játék során az előreívelt labdákból kialakult egy-két lehetőség, és összességében mindkét csapat nagyon akart és hajtott. A második félidőben ott hibáztak a pécsiek, hogy Lázár Pál helyett beküldték Nagy Olivért, aki azonban nem jobboldali védő, márpedig ott két hatalmas védelmi hibából tizenkét perc alatt leamortizálták a csapatukat a vendégek. Aztán pedig az történt, ami legutóbb, hiszen a Győri ETO-hoz hasonlóan a Kaposvár is tudja azt játszani, hogy visszaáll, és szűk védekezésből kontrákat vezet.

A pécsi jobboldali védekezés hibájából tehát két szép Rákóczi-gól született, de utána is akart a PMFC, Simonnak voltak helyzetei, de Hajdúch bravúrral védett, ahogyan Uzoma lehetőségénél is. Ezen kívül csak mezőnyfölényt tudott kialakítani a házigazda, és a kontrákból növelhette volna előnyét a Kaposvár. Lehetett látni, hogy semmi esélye nincs a Pécsnek, teljesen megérdemelt vendégsiker született: a Rákóczi taktikailag is legyőzte a baranyaiakat, attól függetlenül, hogy a hazaiak átálltak négy-négy-kettőre, de akkor már kétgólos hátrányban voltak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!