NB I

Szomorkodni sem volt idő, most örülni sincs

Waltner Róbert a Pécs ellen góllal és jó játékkal jelezte, hogy helye van a kezdőcsapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavasszal a Pécs ellen volt először kezdő a Kaposvár együttesében Waltner Róbert, és a somogyiak az ő góljának is köszönhetően győzték le a PMFC-t a dél-dunántúli rangadón. Prukner László együttese így valamelyest feledtette a múlt pénteki, újpesti vereséget. A 35 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, örült a lehetőségnek, és mindent elkövetett azért, hogy a következő bajnokin is az első perctől kezdve pályán lehessen.

– Simon Attila azt mondta, olyan volt a pécsi pálya, mint egy homokos tengerpart. Egyetért ezzel?
– Egyetértek, hiszen a pálya talaja kicsit tényleg olyan volt, mintha a tengerparton játszottunk volna – kezdte Waltner Róbert. – Ahol mélyebb volt a pálya, ott homokkal töltötték fel és nehéz volt játszani azon a területen. Nehéz volt felugrani fejelni, de próbáltunk alkalmazkodni a körülményekhez. Szerencsére mi jöttünk ki győztesen ebből.

– A pécsi győzelmük kompenzálta az újpesti vereséget?
– Mindenféleképpen javítani akartunk, igaz, a játékunk alapján egy pontra rászolgáltunk volna Újpesten, de azon már kár bosszankodni. Most nem is kellett egy hetet várni arra, hogy javítsunk. Egy Pécs–Kaposvár ráadásul valamilyen szinten rangadónak számít. Úgy gondolom, értékes győzelem volt a keddi, hiszen egy erős csapat otthonában nyertünk.

– Tavasszal először volt kezdő. Sokat számít a bizalom?
– Mindent megpróbáltam megtenni annak érdekében, hogy a következő meccsen is bennmaradjak a kezdőben, mert azért edzek napról napra, hogy az első perctől ott legyek a pályán. Örülök, hogy most megkaptam a lehetőséget, úgy gondolom éltem is vele, de nem csak a gólom miatt, hanem úgy érzem, jól is ment a játék. A sérülésem után ez volt az első alkalom, hogy kilencven percet játszottam, és nem volt semmi probléma, úgyhogy végigbírtam az iramot. Én is kíváncsian vártam, hogy milyen lesz végig a pályán lenni, de ugyanolyan volt, mint mondjuk öt éve, amikor rendszeresen kezdő voltam.

– Pénteken már a Honvéddal játszanak. Hogy bírják a sűrű programot?
– Ez majd pénteken eldől! A főhangsúly most a regeneráción van. Jó volt nyerni, jó volt a hangulat az öltözőben, ez lelkileg erőt adhat, de ahogy az Újpest után szomorkodni nem volt idő, most örülni sincs. Most már arra kell koncentrálnunk, hogy hazai pályán jó eredményt érjünk el a Kispest ellen.

Olvasói sztorik