NB I

Elégedettek is, meg nem is

Nagy Gergő elmondta, a csapatnál mindenki sokat segít az akadémisták gördülékeny beilleszkedésében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első felnőtt élvonalbeli találatát szerezte Nagy Gergő, a Bp. Honvéd középpályása. A Debrecen ellen hamar, már az ötödik percben a kapuba talált, ám a korai vezetés ellenére végül ismét elmaradt a Honvéd-siker, így Marco Rossi együttese továbbra is csak egy győzelemmel büszkélkedhet tavasszal. Nagy Gergő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, van bennük hiányérzet a teljesítményük miatt, de optimistán néznek a közeljövőbe, és mindenképpen le akarják győzni a Kaposvárt a Fradi elleni rangadó előtt.

– Természetesen boldog voltam, örültem, hogy megszereztem az első élvonalbeli gólomat – emlékezett Nagy Gergő, a Honvéd húszéves középpályása. – Az pedig külön öröm volt számomra, hogy kezdőként szerezhettem meg csapatom korai vezetőgólját a Debrecen ellen.

– Az eddigi tavaszi mérkőzéseiket tekintve is jól jött volna a győzelem. A döntetlen mennyire jelentett csalódást, vagy elégedettek voltak az egy ponttal?
– Elégedettek is voltunk, meg csalódottak is. Az utolsó tizenöt percben emberelőnyben játszottunk, Lanzafame kapufát is rúgott, és emellett is sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyeket nem tudtunk értékesíteni. Nem rossz eredmény a döntetlen, de meg lehetett volna nyerni ezt a meccset, van bennünk hiányérzet az elszalasztott győzelem miatt. Ami a tavaszi rajtunkat illeti, az eredmények végett csalódottak lehetünk, de ha a mutatott játékot is nézzük, akkor megállapíthatjuk, hogy egyedül a Videoton tudott fölénk nőni játékban. A játékunkkal tehát nem volt gond, az MTK ellen is jobbak voltunk, és legutóbb a Debrecen ellen is mi domináltunk.

– Kaposváron folytatják a pontvadászatot, aztán jön a Ferencváros elleni rangadó. Fel tudtak pörögni a kissé gyengébb eredmények után?
– Két nagyon fontos bajnoki előtt állunk, felkészültünk a ránk váró feladatokra. A Kaposvár elleni találkozó kulcsfontosságú lesz, meg kell szereznünk a három pontot, hogy kellő önbizalommal várhassuk a Fradi elleni mérkőzést.

– Marco Rossi többször is nyilatkozta, hogy szép feladatnak tartja a fiatalok beépítését. Önökre is pozitívan hat a vezetőedző hozzáállása, könnyebb így boldogulni a felnőttek között?
– Nem csak a vezetőedzőnk, az egész csapat pozitívan áll ehhez a kérdéshez. Eleve nagyon sokan vagyunk utánpótláskorúak, akadémisták a keretben, és a felnőtt labdarúgók többsége sem sokkal idősebb nálunk. Sokat segítenek a rutinosabb társak a beilleszkedésben, így nekünk fiataloknak is könnyebb a felnőtt csapatban bizonyítani.

Olvasói sztorik