NB I

„Előnyben is nyomni kell a gázpedált”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Győri ETO – Diósgyőr 2-0

Pintér Attila, Győr: – A mérkőzés előtt is elmondtam, hogy nem foglalkozunk az időjárással, az adott körülményektől függetlenül meg akarjuk nyerni a meccset. Fegyelmezetten játszott a csapatom, olykor jól is, teljesen megérdemelten nyertük meg a meccset, több kapu előtti lehetőségünk volt.

Szentes Lázár, Diósgyőr: – Nyílt, kiegyensúlyozott mérkőzés volt. Sem lábbal, sem fejjel nem tudtunk a kapuba találni, pontatlan volt a játékunk, ezért nem szereztünk gólt. Két jó játékosállománnyal rendelkező csapat találkozott egymással, sajnos nem sikerült pontot szereznünk. Takács és Elek hiánya fejtörést fog okozni a következő mérkőzésen.


Debrecen – Újpest 0-1

Kondás Elemér, Debrecen: – Sokszor eljutottunk az ellenfél kapujához, de gólt nem tudtunk szerezni. Főként a küzdelem dominált a pályán, az időjárás nem kedvezett a talajnak. Hiányzott a minőség a játékunkból, hiányoztak azok a passzok, melyekből gólokat lőhettük volna. A játékosaim mentek előre, küzdöttek becsülettel, ez most nem bizonyult elegendőnek.

Marc Leliévre, Újpest: – Büszke vagyok a csapatomra. Nem biztos, hogy mi voltunk a jobbak, de keményen dolgoztunk a három pontért. A csapat érdeme ez a siker, a játékosok együtt nyerték meg ezt a találkozót. Másodedzőnek jöttem Magyarországra, nem zavar, hogy néhány héten belül véget ér a vezetőedzői megbízatásom.


Ferencváros – Eger 4-0

Ricardo Moniz, FTC: – Kettő-nulla után visszavettünk a tempóból, pedig ilyen előnyben is nyomni kell a gázpedált, hajtani kell a harmadik gólért. Somalia gyönyörű gólt szerzett, fantasztikus, hogy jobbhátvédként már másodszor tud eredményes lenni. Voltak hibáink, a talaj miatt is voltak pontatlan passzaink, de a négy-nullás eredmény dicséretes.

Mészáros Ferenc, Eger: – Hamar kétgólos előnyre tett szert az ellenfél. Olyan helyzetekből kaptuk a gólokat, amikre készültünk. Sokat dolgozott a csapat a kétgólos hátrány, illetve a kiállítás után. Ennyivel jobb volt a Ferencváros. Ami a kiállítást illeti, elképesztő, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak. Szerencsére az is látszott, hogy vannak olyan játékosaink, akikre lehet számítani. Mindig ki lehet emelni pozitívumokat is, a srácok hozzáállásával elégedett voltam.


Kecskemét – Pécsi MFC 0-2

Horváth Ferenc, Kecskemét: – Azt gondolom, hajtós meccset láthattunk. Előre vékonyak voltunk, apró hibák csúsztak az utolsó passzainkba, ilyen nüánszokon múlt a mérkőzés. A második félidőt rosszul kezdtük, de bírói ítéletek is sújtottak minket. Azt hiszem, ő az egyetlen játékvezető, aki nem a szemével, hanem a fülével vezeti a mérkőzést. Nem tudok senkit sem elmarasztalni a csapatból, ez egy ilyen meccs volt. Az egyik félnek minden bepattant, a másiknak semmi sem jött össze.

Lőrincz Emil, Pécs: – Nem volt könnyű meccs, nem alakult ki jó játék, a küzdelem dominált. Kialakított helyzetünk gyakorlatilag csak nekünk volt. Minden játékosunk csúszott-mászott a győzelemért, megérdemeltnek érzem a sikerünket.


MTK – Bp. Honvéd 1-0

Garami József, MTK: – Gratulálok a Honvédnak, jól játszottak! Két-három helyzetet mi is kialakítottunk, amivel lehetett volna gólt szerezni. A második félidőben sajnos a támadójátékosaink sorban elvesztették a labdát, és ezért jött vissza mindig az ellenfél. Ez nem egy szokásos dolog nálunk. A saját csapatommal elégedett vagyok, nagyszerűen küzdöttek és akarták a győzelmet. A gól megjött, játék az nem jött.

Marco Rossi, Honvéd: – A mérkőzés nagy részében mi domináltunk. Sok helyzetet kialakítottunk, de ezeket nem rúgtuk be. Az MTK élt a kevés lehetőségével. A gól után visszaálltak, defenzív futballt játszottak, kontratámadásokkal operáltak. Most már tíz ponttal több van nekik, mint nekünk, tehát jobbak nálunk. Az MTK kapusa jól védett, holnap reggelig sem rúgtunk volna gólt.

(forrás: honvedfc.hu)


MVM Paks – Szombathelyi Haladás 0-0

Tomiszlav Szivics, Paks: – Mindkét csapatnak voltak jó periódusai, de a végén nekünk volt egy nagy helyzetünk: három méterről nem tudtuk begurítani a labdát az üres kapuba… Igazságosnak gondolom az eredményt. Sok problémánk volt, amikor például észrevettem, hogy Eppel Márton nem tud alkalmazkodni a talajhoz, és a kispadra néztem, rendkívül szomorú lettem. De ez van, ebből kell a lehető legjobbat kihozni. Artner Tamásnak szép feladata van, hiszen fiatal, jó focistákat építhet be a csapatába. Amikor Radó mellé Gyurján is bejött, csak néztem, hogy mit művel a két gyors kisember.

Artner Tamás, Haladás: – Sokáig az is kérdéses volt, hogy lehet-e mérkőzést rendezni, de azt gondolom, a paksiak olyan szintre hozták a pályájukat, hogy lehetett rajta focizni. Biztos voltam benne, hogy az első félidő a puhatolózás jegyében telik majd, és nem lesz jó játék. Nem is volt, helyzetek sem nagyon. A második félidőben azonban jó meccs kerekedett, voltak helyzetink, de azt el kell ismerni, hogy a Paks a végén könnyedén gólt szerezhetett volna. Összességében elégedett vagyok, hiszen mi csapatot építünk, és még így is vannak sikerélményeink. Igazságos eredmény született.


Videoton – Siófok 6-0

José Gomes, Videoton: – Az eredmény ismeretében sokan azt gondolhatják, hogy könnyű meccs volt, ami nem igaz, ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Fantasztikusan védekezett a Siófok, mintha egy buszt állítottak volna a gólvonalra, azon kellett áttörnünk, nem volt egyszerű feladat. Ne felejtsük el, hogy ez a csapat 2-1-re kapott ki Győrben, de könnyen lehetett volna döntetlen is az a találkozó, nagyon komolyan meg kellett dolgoznunk tehát a sikerért. Már az első félidő hajrájában magasabb fokozatra kapcsolatunk és ezt folytattuk a második játékrészben is. A játékosok fantasztikus teljesítményt nyújtottak, végig tudtak koncentrálni arra, amit kértünk tőlük, gratuláció illeti őket. A pálya állapota nem mindig tette lehetővé, hogy a saját kombinatív, sokpasszos, szabad játékunkat játsszuk. Úgy gondoltam, a mai meccsen kipróbálhatjuk Juhász Rolandot elöl, ami bevált, vannak ugyanis olyan helyzetek, amikor csere nélkül kell változtatni, és úgy lehet igazából megtudni, hogy az ilyen helyzetek működnek-e, ha élesben próbáljuk meg. Három tavaszi bajnokin 14 gólt rúgtunk és egyet sem kaptunk, hogy meddig lehet tartani ezt a sorozatot, nem tudom. Ma este még mindenki ki fogja élvezni ennek a sikernek az ízét, de a 6-0 már a múlt. Holnaptól csak a diósgyőri meccsel foglalkozunk, onnantól az lesz számunkra a legfontosabb feladat, a szezon meccse.

Horváth Károly, Siófok: – Sajnos az eredmény önmagáért beszél. Az első félidő után, mikor egyenrangú ellenfelei voltunk a Vidinek, nem volt a játékban egy ekkora arányú vereség. Sajnos a tizenegyes és a kiállítás megpecsételte a sorsunkat, egyértelműen ez volt a fordulópont, hiszen addig volt tartása a csapatnak, utána viszont ezt a tartást és a hitünket is elvesztettük, és ilyen arányban is megérdemelten nyert a hazai együttes. Azzal a költségvetéssel, amivel nekivágtunk az idei bajnokságnak, csak a kiesés elkerülése lehetett a célunk, sajnos egyre kevesebb lehetőségünk van ezt elérni és a tetemes hátrányt ledolgozni.

(forrás: vidi.hu)


Kaposvári Rákóczi – Lombard Pápa 3-0

Prukner László, Kaposvár: – Sokáig döntetlen volt az eredmény, egy gólt találva bármelyik csapat előnybe kerülhetett volna, feszült volt a mérkőzés. Nem a futball, sokkal inkább a küzdelem dominált ezen a pályán, a végjátékból pedig az akaratnak és a szerencsének köszönhetően mi jöttünk ki győztesen. Úgy érzem, összességében megérdemelten szereztük meg a három pontot. Nem játszottunk szépen, jól sem, de nyertünk, most ez a lényeg. Az elmúlt mérkőzéseinken hiába dolgoztunk keményen, vereséget szenvedtünk. Ez a siker visszaadta a munkában való hitünket. Minden szurkolónak kellemes húsvéti ünnepeket kívánok a csapat nevében is!

Zsivóczky Gyula, Pápa: – Egyértelműen csalódott vagyok. Hetvenöt percig jól játszottunk, de a végjátékban megnyerte a meccset az ellenfél. Gratulálok a Kaposvárnak! Ez nem mehet így tovább, értékelnünk kell az elmúlt vereségeket, és megoldást kell találnunk a problémákra. Folyamatosan keressük a góllövő játékosunkat. Nem fizikálisan, mentálisan kell rendbe tenni a csapatot. A következő, Kecskemét elleni bajnokink sorsdöntő lehet mindenki számára.

Olvasói sztorik