NB I

Megérte bőrig ázni

A Kaposvár hazai pályán 3-0-ra győzött a Pápa ellen az OTP Bank Liga 21. fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 21. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Lombard Pápa Termál FC 3-0 (0-0)
Kaposvár, 1000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Kovács O., Jánvári – Pavlovics, Szafarics, Balázs B., Horváth T. (Zámbó, 81.), Vrucina (Waltner, 63.) – Oláh L. (Haruna, 89.). Edző: Prukner László
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Orozco, Rodenbücher, Németh M. – Arszics, Maróti (Dlusztus, 86.), Tóth B. (Lagator, 76.), Szabó O., Quintero (Beliczky, 72.) – Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
Gólszerzők: Waltner (80.), Oláh (tizenegyesből 81.), Balázs B. (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ úgy döntött, hogy játszani kell, és a parancs az parancs, bár arra talán senki nem tud választ adni, hogy ennek a meccsnek mi értelme volt ilyen körülmények között… A kaposvári pályán helyenként bokáig ért a sár, a kapusok már a bemelegítés során tetőtől talpig csuromvizesek voltak, és a találkozó folyamán végig esett, időnként szakadt az eső.

A hazaiaknál ott volt a kezdőben Balázs Benjámin, akinek szerdán eltört az orrcsontja, és sérülés miatti hosszú kihagyása után újra leülhetett a kispadra a cserekapus, Posza Zsolt. Hiányzott viszont a sérült Hegedűs és Bőle. A vendégeknél az alapemberek közül kimaradt Dlusztus, Nagy Sándor és Beliczky is. Présinger és Szolga Máté a keretben sem kapott helyet. A tavaszi szezonban mindkét csapat két-két vereséggel rajtolt.

A pálya adottságaihoz képest nem lehetett panasz az iramra, de az első komoly helyzetre a 13. percig várni kellett. A folytatásban a kaposváriak voltak veszélyesebbek a kapura, Oláh Lóránt, Okuka és Balázs Benjámin, illetve Marics és Arszics próbálkozásait jegyezhettük fel. Fél óra elteltével a pápaiak ráéreztek, hogy távoli lövésekkel zavarba hozhatják Hajdúch kapust, az első félidő ennek ellenére gól nélkül ért véget.

A második félidő elején a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete maradt ki: hazai szöglet után a rövid saroknál érkező Pavlovics centikkel a kapufa mellé csúsztatott. A 67. percben Tóth Gábor szabálytalankodott Balázs Benjáminnal a tizenhatos oldalvonala mellett, de azon belül, ezért a játékvezető tizenegyest ítélt, de Waltner Róbert a kapu fölé bombázott. Szűcs Lajos egyébként jó irányba vetődött, de nem kellett közbeavatkoznia. A 75. percben Pavlovics beadására Oláh Lóránt robbant be középen, de a veszélyes helyzetből végül nem lett gól, mert és Szűcs Lajos vetődve elpiszkálta a labdát.

A nyolcvanadik percben Balázs Benjámin ment el a baloldalon, majd az alapvonal közeléből bepasszolt. A középen érkező Oláh átlépte, egy védő pedig elvétette a labdát, amely így az érkező Waltner elé került, aki két méterről a hálóba lőtt (1-0). Egy perccel később Németh Milán buktatta Pavlovicsot a tizenhatoson belül, ezért is büntető járt a hazaiaknak. Ezt nem Waltner, hanem Oláh végezte el, ő pedig nem hibázott, ezzel eldőlt a meccs (2-0). A végén Szűcs Lajos hibázott, fölöslegesen jött ki a kapujából, Németh Milán nem rúgta el a labdát, ezért Balázs Benjámin lecsapott rá és a hálóba lőtt (3-0).

A somogyiaknak végül megérte a sárdagasztás, hiszen a kilátástalannak tűnő küzdelem és a kihagyott büntető után parádés tíz percet produkáltak, és a meccs összképét tekintve megérdemelten nyertek. A pápaiak a találkozó jelentős részében kilátástalan támadójátékot produkáltak, hátul pedig nagyokat hibáztak a hajrában. Bajnoki meccsen továbbra sem lőttek még gól az idei naptári évben…

– Futballra alkalmatlan pályán kellett játszaniuk a csapatoknak. Elgondolkodtató, hogy lehet-e egyáltalán ilyen pályán mérkőzést rendezni, bár utólag a kaposváriak számára örömteli az eredmény – mondta a Rangadó.hu szakértője, Palaczki János, a Pécs egykori kiváló játékosa, a Kaposvár utánpótlásedzője. – Végig a küzdelem dominált, a meccs nagyobb részében a Kaposvár volt kezdeményezőbb, és a találkozó összképét tekintve megérdemelten nyert. Számítottam a hazai sikerre, de a különbséget túlzottnak tartom. A somogyiak nem követtek el olyan hibákat, amelyek az elmúlt két mérkőzésen a jó játék mellett vereséghez vezettek, pedig ilyen pályán hatványozottan benne van a hibalehetőség. A kombinatív játékra nem volt alkalmas a pálya, ezzel tisztában voltak a csapatok, és ennek megfelelően játszottak. A Rákóczi a kezdeményező-készségének és a küzdőszellemének köszönheti a sikert.

Olvasói sztorik