NB I

A maszk már megvan

Balázs Benjámin orrtörése ellenére is vállalná a játékot a Lombard ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a hevesfoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedvezőtlen előjelekkel várja a péntek délutáni, Lombard Pápa elleni bajnokit a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyiak két vereséggel kezdték a tavaszi szezont, és a válogatott mérkőzések, illetve a nagy havazás miatt beiktatott szünetben sem volt zökkenőmentes a felkészülésük. Nem elég, hogy az időjárás szinte folyamatosan hátráltató tényező volt, két nappal a Pápa elleni mérkőzés előtt Bőle Lukács és Balázs Benjámin is megsérült. Előbbi részleges bokaszalag-szakadással, utóbbi orrtöréssel fejezte be a szerdai tréninget.

Öröm az ürömben, hogy Balázs Benjámin játékára még így is van esély. A 22 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, tudja vállalni a játékot, így csak a vezetőedzőn múlik, hogy pályára léphet-e a Lombard ellen.

– Szerencsére az orvosi vizsgálatok során kiderült, nem mozdult el a törött csont, így az operációt elkerültem – mesélte Balázs Benjámin. – Csapattársam, Waltner Róbert azóta szerzett egy maszkot is, amiben tudom vállalni a játékot. Így csak a vezetőedzőnk döntésén múlik, hogy pályára lépek-e a Pápa ellen.

– Az elmúlt hetekben nem volt kegyes az időjárás Somogyhoz. Kellően fel lehet készülni ilyen körülmények között?
– Ezen a héten nehézségeket okozott a sok hó, nehezebb volt a felkészülés. De előtte nem volt gond a körülményekkel sem. A válogatott-, illetve a hószünetben napi két edzéssel készültünk, edzőmérkőzést is játszottunk a szerb első osztályban szereplő Hajduk Kula ellen, megkaptuk a kellő terhelést a szünet alatt.

– A hírek szerint nagyon rossz állapotban van a pályájuk. Milyen meccsre van kilátás Kaposváron?
– Több helyen is áll a víz a játéktéren, mély a talaj. Nincs jó állapotban a gyepszőnyeg, de ehhez alkalmazkodnunk kell. Az biztos, hogy nem a technikás, rövidpasszos játék fog dominálni ezen a találkozón. Célfutballra fogunk törekedni. El kell kezdenünk pontokat gyűjteni, meg akarjuk nyerni a Lombard elleni mérkőzést!

Olvasói sztorik