NB I

Kis esti gólparádé Kaposváron

A Kecskemét 3-2-re nyert a Rákóczi otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 19. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2-3 (1-1)
Kaposvár, 2500 néző. Játékvezető: Kassai
Kaposvár: Hajdúch – Kovács O., Bank, Hegedűs D., Pavlovics (Okuka, 57.) – Pedro, Szafarics, Horváth T., Balázs B. – Oláh L. (Waltner, 69.), Haruna (Vrucina, 57.). Edző: Prukner László
Kecskemét: Antal B. – Mogyorósi, Varga R., Vaskó, Forró – Patvaros (Pekár, 17.), Szavics, Vukaszovics, Mohl – Burgos (Joszeliani, 77.), Rajczi (Yannick, 67.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Oláh (14.), Waltner (tizenegyesből 81.), illetve Mohl (19.), Pekár (48.), Burgos (70.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Zöld-fehérek a lilák ellen, péntek este! Nem tévedés, pedig a Fradi–Újpest derbit nem hozták előre vasárnap délutánról… A megfejtés: a Kaposvár a Kecskemétet fogadta, és most is ugyanolyan impozáns játékkal kezdett, mint egy hete, a listavezető Győr ellen.

A somogyiak részéről Major Ádám, az alföldiektől Póti Krisztián, Koszó Balázs és Sós Márkó hiányzott. A kilencedik percben egy hazai helyzet jelentette az első említésre méltó eseménysort: Oláh Lóránt az ötös magasságában kétszer is lőtt, de mindkétszer blokkoltak a védők. A kezdeményező, lendületes kezdés negyedóra elteltével érett góllá: a vendégtérfél közepéről Szafarics indította remek ütemben Oláh Lórántot, akiről Mogyorósi lemaradt, a hazai támadó pedig a tizenegyes pont tájékáról higgadtan emelt a hálóba (1-0).

Hamarosan megváltozott a játék képe, mert egyenlített a KTE: Mogyorósi felívelése után Bank István rossz helyre fejelt, Kovács Olivér rosszul helyezkedett, így az érkező Mohl Dávid higgadtan a hálóba lőhetett (1-1). Ezután kiegyenlítetté vált a játék a mezőnyben, és immár az alföldieknek is voltak helyzeteik. A 26. percben Pekár László szöglete után Mohl Dávid lőtt kapásból, az elé ugró Szafarics kezén csattant a labda. A kétszázadik élvonalbeli meccsét vezető Kassai Viktor nem látott szabálytalanságot. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak ígéretes lehetőségek, kifejezetten eseménydúsra sikeredett az első félidő.

De ha az első felvonást eseménydúsnak nevezzük, akkor mit mondjunk a másodikra? A szünet után másfél perccel Burgos indította a középpálya jobb oldaláról Pekár Lászlót, ő pedig 14 méterről, a kapu bal sarkába lőtt (1-2). Ezután már egyértelműen a vendégek domináltak, a jól kezdő és vezetést szerző kaposváriakat láthatóan megfogta, hogy ellenfelük magára gyorsan talált. A hetvenedik percben egy kecskeméti kontra során Szavics passzolt Burgoszhoz, aki a tizenhatosról a bal alsóba lőtt. Hajdúch kapus beleért, de védeni nem tudott (1-3).

A 72. percben Okuka ívelt jobbról középre, Antal Botond számára csemege lehetett volna a pontatlan labda, de kiejtette, és a kapufára pattant. A kapus a gólvonalon összekaparta a labdát, de vetődés közben mintha átjutott volna a gólvonalon… A 80. percben Vukaszovics buktatta Okukát a tizenhatoson belül, jogosan járt a tizenegyes a Kaposvár javára, amit Waltner Róbert higgadtan a kapu közepébe emelt (2-3). A hajrában elkeseredetten és pontatlanul támadta ellenfele kapuját a Kaposvár, de nem tudott egyenlíteni.

– Meglepő eredmény született. Azt gondoltam, hogy a Győr elleni jó formát sikerül átmentenie a Rákóczinak. Jól is kezdtek, és megszerezték a vezetést. Talán a Kecskemét jobban engedte a hazaiakat, visszább húzódott az első negyedórában – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Köves Roland, a Kaposvár és a Siófok egykori játékosa. – Utána a KTE egyenlített, és utána már szinte végig a vendégek akarata érvényesült. A kaposváriak most gyengébben játszottak, a fölényük meddő volt. Szélességi passzok voltak, de a mélységiek előrefelé nem voltak pontosak, a kapott góloknál pedig helyezkedési hibákat láttam. Haruna teljesítménye gyengébb volt a szokásosnál, Oláh Lóránt pedig megsérült, de a cserék lendítettek a csapat játékán. Okuka a vonal mellett harcos és erőszakos volt, benne van ez a futball. Meghúzza a szélén, és megpróbálja lefutni a védőt. Egyébként a mondás erre a meccsre is igaz volt: minden csapat úgy futballozik, ahogy az ellenfél hagyja. A Kecskemét okosan, taktikusan és pontosabban játszott, sok helyzete nem volt, de jó százalékkal használta ki a lehetőségeit. A végén próbálkozott a Rákóczi, de hiányzott az átütőerő.

Olvasói sztorik