NB I

Mindenre megvan a taktika

Forró Gyula szerint nem jelent különösebb gondot számukra, hogy Koszó Balázs és Póti Krisztián sem lesz ott a védelemben a Kaposvár ellen.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A tavasz első bajnoki meccsén, a Debrecen elleni 0-0 alkalmával kiválóan helytállt a kecskeméti védelem, azonban a soron következő kaposvári találkozón Koszó Balázs sérülés, Póti Krisztián pedig sárga lapok miatt nem lesz bevethető. Ilyenkor adódik a kérdés, hogy a két kieső játékos hiánya mennyire bontja meg az összeszokottnak tűnő védelmet. A Rangadó.hu érdeklődésére a balhátvéd, Forró Gyula elárulta, megvannak a megfelelő emberek arra, hogy a hiányzókat pótolják.

– Elégedettek a Debrecen ellen szerzett egy ponttal?
– Sokan nyilatkozták már, amit én is megerősítek, hogy az első félidő a Debrecené volt, a második játékrészben viszont mi domináltunk. Azon túl, hogy persze szerettünk volna nyerni, nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal. Nem sokan fogják megverni a címvédőt tavasszal – emlékezett vissza az első tavaszi bajnokira Forró Gyula.

– A következő fordulóban viszont ketten is hiányozni fognak a DVSC ellen látott védelemből. Nem jelent ez nagy gondot?
– Egy védelemnél ugyan fontos az összeszokottság, de megvannak a megfelelő emberek a hiányzók pótlására, úgyhogy nagyobb gondot nem okozhat. Megvan a megfelelő taktika mindenre, a héten már ennek szellemében készülünk.

– A Kaposvár a listavezető ellen is pariban volt. Mire számít ellenük?
– Így van, megnéztük a Győr elleni mérkőzést, amin láthattuk, hogy a somogyiak nagyon egységesek, jól szervezett csapat benyomását keltették. Biztosan nem lesz könnyű dolgunk, de megpróbálunk minimum egy pontot elhozni, bár győzelemre fogunk játszani.

– Milyen célokkal vágtak neki tavasznak?
– Mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, nem nagyon tervezünk előre. A legfontosabb, hogy nyugodtan akarjuk zárni a bajnokságot, izgulnunk esetleg csak azért kelljen, hogy minél feljebb kerüljünk.

Újabb fiatallal szerződtek

A 19 éves Gréczi Gábor személyében újabb tehetséges játékossal kötöttek profi szerződést Kecskeméten. A tartalékcsapatban futballozó játékos 2017 nyaráig kötelezte el magát. A fiatal középpályás a korosztályos csapatok után az ősz folyamán az NB III-as KTE-ben futballozott, a téli felkészülés során pedig kitűnő teljesítményt nyújtott, amelyre Horváth Ferenc vezetőedző is felfigyelt, így többször is az NB I-es kerettel edzhetett – írja a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik